ali1983 Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 witam. mam pytanie czy do modelu trenerka 160rozpiętości, około 2,1kg wagi wystarczą na lotki serwa esky 1,3kg (lotka ma 75cm długości i 4 cm szerokości) czy lepiej dać jedno serwo na obie lotki tak jak było wcześniej już zamontowane np hitec hs 322hd (3kg). pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Witaj ali1983 do trenerka , o którym piszesz będzie lepiej dać jedno serwo na obie lotki a hitec hs 322 hd jest dobrym serwem posiadającym zębatki z karbonu dzięki czemu są wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Ja mam w trenerku wszystkie serwa E Sky standart. Na lotki mam jedno. Mimo wielu lotów ( spokojnych jak i akrobacyjnych (( trenerkiem akrobacje :crazy: )) nigdy żadne nie siadło. Więc myślę że moizesz spokojnie dac te serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Teoretycznie powinny wytrzymać, zwłaszcza jeśli wstawisz dwa - dodatkowo możesz lądować z klapami Niemniej jednak lepiej to sprawdzić. Tutaj, w dziale Dowload, znajdziesz programik pozwalający oszacować siły jakie działają na serwa. Za jego pomocą będziesz mógł ocenić, czy te serwa będą wystarczające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 dzięki. wprowadziłem wszystkie wymiary i wyszło mi że przy 20 m/s: rudermoment - 4.6 Ncm servomoment - 2.3 Ncm i co dalej, bo nie za bardzo wiem jak to odczytać??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.