Skocz do zawartości

EDF30, EDF40 - nowy silnik, Niespodzianka GWS-a

rapier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GWS szykuje niezla niespodzianke. Nowy silnik do napedu EDF ( tych najmniejszych )

Z EDF30 ---143g ciagu, a z EDF40-- 444g To juz wynik rewelacyjny zwlaszcza biorac pod uwage fakt ze standartowa EDF30 miala zaledwie 20g ciagu a z silnikiem LOSI o kv ponad 10 000 miala powyzej 50g

LINK

Opublikowano

Jak napisał pan z GWSa, nadchodzi era mikro EDFów.

Regulatory, serwa, silniczki i zasilanie już są dostepne - teraz ta nowa EDF30 i możemy budować mikroodrzutowiec :)

PS

Te ponad 400g na EDF40 też jest bardzo miłe.

Wczoraj upgradowałem moje EDF55 z A10 (zmieniłem Feigao 2040 kv3200 na Keda 2040 kv4000) i uzyskałem tylko 370g ciągu.

Opublikowano

No ale niestety to ma takie parametry dopiero na 4s.

Jak ostatnio widzialem tego F-22 z depronu z silniczkiem w :ass: to zamarzyl mi sie troche powiekszony, wlasnie z dwoma EDFami. Przy 2 sztukach trzeba sie liczyc z poborem rzedu ponad 13A, czyli takie 600tki 30C 4s dopiero by to udzwignely.

Efekt bylby ciekawy- 200W, prawie 300g ciagu i modelik z 250-300g do lotu :twisted:

Opublikowano
No ale niestety to ma takie parametry dopiero na 4s.

Jasne ale pakiet 300mAh 4S1P to 50g to nadal zostaje 93g na model gdzie ciag bedzie rowny masie modelu. A przeciez w modelach turbinowych liczy sie bardziej pitch speed a nie tylko ciag. wiec spokojnie model 200g na takiej turbinie posmiga a nawet ciezszy

Opublikowano
ciekawe ile bedzie kosztowac taka turbinka chodzi mi o tą edf40

sama turbinka to koszt ok6$

a z silniczkiem? gdzie mozna takie cos kupic? na hobbycity?

Opublikowano

silnik bedzie mozna kupic przed Swiatami

EDIT

a tak to wyglada:

Test result of EDF30:

7.4V 2.2A 43g

9.6V 3.3A 63g

11.1V 4.2A 84g

12.0V 4.7V 97g

14.4V 6.4A 137g

14.8V 6.6A 143g

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.