Norbert Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Witam. Czy ktoś może dysponuje lub zna adres skąd można zassać manuala do ładowarki Hextronik HX8080? http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2055 Pozdrawiam.
sergiu Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 żeby nie zakładać nowego tematu- bo i poco- odkopałem tan :wink: Posiadam takową ładowarkę i wychodzi na to, że ładuje przez złącze tzw. serwisowe. Co mnie jednak zastanawia, że wiele ładowarek ma osobno wyjścia do ładowania przez złącze hmm.. rozładowania i osobne wyjście na serwisowe. Nie chcąc nic spalić, wysadzić etc muszę zapytać czy mogę podłączyć i ładować pakiet przez złącze serwisowe/ balance'ra?
zzradek Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Można ładować przez złącze serwisowe. W w tych "wielu ładowarkach", wykorzystywane jest do ładowania złącze prądowe, ze względu na wyższe prądy ładowania. Pomiar napięcia na poszczególnych celach byłby wtedy obarczony większym błędem i ładowanie trwało by dłużej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.