Norbert Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Witam. Czy ktoś może dysponuje lub zna adres skąd można zassać manuala do ładowarki Hextronik HX8080? http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2055 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 żeby nie zakładać nowego tematu- bo i poco- odkopałem tan :wink: Posiadam takową ładowarkę i wychodzi na to, że ładuje przez złącze tzw. serwisowe. Co mnie jednak zastanawia, że wiele ładowarek ma osobno wyjścia do ładowania przez złącze hmm.. rozładowania i osobne wyjście na serwisowe. Nie chcąc nic spalić, wysadzić etc muszę zapytać czy mogę podłączyć i ładować pakiet przez złącze serwisowe/ balance'ra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Można ładować przez złącze serwisowe. W w tych "wielu ładowarkach", wykorzystywane jest do ładowania złącze prądowe, ze względu na wyższe prądy ładowania. Pomiar napięcia na poszczególnych celach byłby wtedy obarczony większym błędem i ładowanie trwało by dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 zzradek, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.