Skocz do zawartości

Honey bee king 2 arf z Hobbycity.com

robraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamierzam kupić sobie helikopter i zastanawiam się nad tym: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7395&Product_Name=HoneyBee_King_II__ARF_Kit

czy ktos juz to zamawiał?

a to? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6439&Product_Name=Art-tech_Eagle_Eye_Coaxial_Helicopter_RTF

Raczej skłaniałbym się do pierwszego + gyro ale slyszalem,ze paczki z tym przychodzą uszkodzone , a helik źle złozony.

Czy mozna wyslac e-mail do hobbycity zeby wyslali nieslozony ten helikopter?

Będe wdzięczny za wszelką odpowiedź!

Klikam pomógł!

Opublikowano

Po przesiadce z Lamy V3 intensywnie latam HBK2 mniej więcej od roku. Nie jest idealny, słabo zaprojektowany jest ogon - zbyt mała prędkość wirnika ogonowego, mały zakres ruchu ślizgacza ogonowego (oba problemy można naprawić dokupując tuningi / części od innych typów heli). To model dla kogoś kto poza lataniem lubi się trochę pobawić w serwisowanie i ulepszanie modelu.

Raczej skłaniałbym się do pierwszego + gyro

Pamiętaj jeszcze, że silnik szczotkowy dostarczany w wersji ARF nie nadaje się do napędu tego modelu, w kalkulacjach musisz uwzględnić więc dodatkowo napęd bezszczotkowy...

Podsumowując - jesli podliczysz koszt niezbędnych tuningów do HBK2 to może lepiej wybrać większy model Esky'a - Belta-CP. Cięższy, trochę bardziej stabilny, lepiej rozwiązany napęd ogona niż w HBK2, wersja RTF zawiera napęd bezszczotkowy.

ale slyszalem,ze paczki z tym przychodzą uszkodzone , a helik źle złozony.

Czy mozna wyslac e-mail do hobbycity zeby wyslali nieslozony ten helikopter?

Zamawialem kilkanascie paczek z różnych sklepów z HK, w tym jedną wlasnie z HBK2 w wersji KIT. Moze mialem szczescie ale wszystkie dotarly w dobrym stanie. Wysyłać emaila nie ma sensu - model jest składany w fabryce a nie w hobbycity, musieliby go dla Ciebie specjalnie rozmontować :D . Po prostu powinieneś dokładnie skontrolować montaż (np. czy wirnik ogonowy obraca się w odpowiednią stronę, czy wszystkie śruby są dokręcone i zabezpieczone itd.)

Na koniec - jeśli decydujesz się na model śmigłowca to jego zakup to dopiero początek wydatków. Wolę nie myśleć ile przez ostatni rok wydałem na części zamienne, narzędzia, wyposażenie, żeby nauczyć się w miarę swobodnie latać i kręcić proste akrobacje :wink:

Opublikowano

dziękikm_pl, dostajesz punkcik!

Jeszcze zastanawiam się nad waspem v3 i chyba na niego się zdecyduje

Jak mówisz,ze z HBK2 jest tyle kłopotów to wole mniejszego waspa do którego moge kupić tanio czesci zamienne i podejrzewam ze tak szybko go nie rozbije.

Codziennie ćwicze po okolo 1-2godz na symulatorze latanie heli róznych rodzajów , najczęsciej 3d ( real flight g3,5 i aerofly professional deluxe)

Opublikowano

Zobacz wasp V4 - alu i węgielek ma od razu - sam chciałbym zakupić. Zastanawiam się nad 3 modelami - Wasp V4, Gaui EP200 (drogi) oraz copterX200 (w helipad kit za 400).

Chciałbym domontować w przyszłości do nich wielołopatkową głowicę do gaui, lecz jednocześnie Helika gaui nie kupować (700zł kit z samą ramą!)

Ja z paczkami z Chin nie miałem kłopotów - paczka z helikiem szła 8 dni.

Opublikowano

aha to okey bo kolega na gg mi pisal, ze jego paczka szła 1,5 miesiąca więc się zląkłem

ale jednak na początek wezme waspa v3 i dodatkowy zestaw łopat ( z czego są one wykonane?) , ponieważ brak pieniędzy na v4

Ja z paczkami z Chin nie miałem kłopotów - paczka z helikiem szła 8 dni.

Jaką wysyłkę brałes?

Opublikowano

Oryginalne w V3 są drewniane, a wymienne można kupić te 3D, są one z jakiegoś twardego plastiku.

Na PW pytałeś o części zamienne, na pewno trzeba do V3 kupić to: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6947&Product_Name=WASP_V3_Replacement_Pitch_Frame , wystarczy stuknąć łopatami i kulki odpadają.

Widzę że teraz w UH mają tylko łopaty drewniane: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6659&Product_Name=WASP_V3_Replacement_Blades , te plastikowe są w zestawie upgradu na Alu głowicę.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6658&Product_Name=WASP_V3_Upgrade_Pack

Opublikowano

czyli dokupie łopaty i tą ramke, tylko bede musiał zabulić więcej za wysyłkę

p.s. a czy łopaty po zetknięciu z glebą odrazu się łamią? są aż tak nietrwałe?

Opublikowano

o lol czyli mozna je zrobic chyba samemu

są jakoś wyprofilowane?

jak nie to coś pokombinuje i moze ktos zrobi mi takie ze sklejki sosnowej lub czegos innego

ale zrobie sobie laminatowe ;D

Opublikowano

Z przesyłką To będziesz miał licznik ile się jeszcze zmieści do paczki zeby zakres cenowy kosztó wysyłki pozostał taki sam - bardzo dobra rzecz bo można upchać paczuszkę po "brzegi" :)

Andych - masz Waspa? Mógłbyś zmierzyć średnicę wału głównego? Z góry dziękuję :wink:

Opublikowano

A możecie pozbierać wszystkie pytania, bo ganiacie mnie jak kota do modelarni i z powrotem. :rotfl:

Edit:

Łopata ma: 195mm długości, 34mm szerokości, 3.93mm grubości, profil niesymetryczny diabli wiedzą jaki dokładnie za mała skala aby do czegoś porównać. :lol2:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.