bzik4 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 W jaki sposób przewinąć silniczek od cd żeby uzyskać jak najwyższe Kv? Do tej pory nawijałem ABCABCABC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 W jaki sposób przewinąć silniczek od cd żeby uzyskać jak najwyższe Kv? Do tej pory nawijałem ABCABCABC Jest to układ 9 ramion i 12 biegunów? - połącz w trójkąt - daj mało zwojów grubym drutem - 6 biegunów zamiast 12 A najważniejsze, to jednak opcja szukaj - było na forum o sposobach nawijania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Szukałem, o nawijaniu znalazłem, ale nikt nie pisał o Kv. mam silniczek od cd tak jak piszesz 9 ramion 12 biegunów średnica ok24mm i chcę go zasilać pakietem 2s. jak nawinąłem 16 zwojów drut 0,4 to przy napięciu 9,6V i śmigle 9x4 wiał bardzo przyzwoicie ale przy 7,4v to już nie bardzo i stąd moje pytanie . Połączę w trójkąt zobaczymy co się stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Przy trójkącie to stanowczo za duże śmigła masz ... Ja bym obstawiał na 5-6 cali. Mam za sobą kilka takich silniczków i wierz mi, przy trójkącie i do tego 6 magnesach robi się na prawdę ostry silnik. Łożyska potrafią się na prawdę nieźle grzać przy takich obrotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 ........ i do tego 6 magnesach robi się na prawdę ostry silnik. Łożyska potrafią się na prawdę nieźle grzać przy takich obrotach. Ale ja mam 12 magnesów, rozumiem że przy 6 było by dwa razy więcej obrotów :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 I przy 12 magnesach będzie ostro kręcił ... zobaczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Ale ja mam 12 magnesów, rozumiem że przy 6 było by dwa razy więcej obrotów Przełączenie w trójkąt to przyspieszenie około 1,7X Zmiana z 12 na 6 biegunów to przyspieszenie 2X Na raz tego nie rób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 no to mam jasność dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.