modelpiotrek Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Witam serdecznie W tym roku pojechałem na ME w F1E nie jako reprezentant ale jako instruktor,opiekun,kierowca i ojciec:) W reprezentacji startowała bowiem moja starsza córka Kasia:) Miejsce zakwaterowania to centrum szkoły szybowcowej w Wasserkuppe Pierwsze wrażenie to rozbudowana infrastruktura tej szkoły i wogóle tego miejsca jak by nie było kultowego.Niestety nie miałem za bardzo czasu żeby polatac ale zrobiłem około 6 krotkich lotów juz po zakończeniu ME(nie mogłem z tamtad odjechac nie zrobiwszy ani jednego lotu).W czasie Mistrzostw zagubilismy model w lesie i szukałem go przez dwa dni niestety bez rezultatu. Samo Wasserkuppe to wspaniałe miejsce dla wszystkich co latają Modelarze maja swoje wyznaczone startowiska z tablicą kanałów , wystrzyzoną równo trawką i nikomu nie przeszkadza jeśli na jednym zboczu lata 5 modeli paru glajciarzy i wkoło tego smigają lotnie.Nie mogę oczywiscie pominąc tego że w centrum znajduje się muzeum szybownictwa i modelarstwa.Gdy tam już weszłem to mało mi głowa z zawiasów nie wyskoczyła:) bo nie wiedziałem gdzie patrzec a corka stwierdziła że teraz tatuś to jest już w raju:).Myslę że zamieszczone fotki nie oddają tego klimatu co tam był ale przynajmniej mozna sobie poogladac:) pozdrawiam Piotrek Szymański Prawda że podobni:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Za rok będe tam znowu:) bogatszy w doswiadczenia z tego:) Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.