modelpiotrek Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Witam serdecznie W tym roku pojechałem na ME w F1E nie jako reprezentant ale jako instruktor,opiekun,kierowca i ojciec:) W reprezentacji startowała bowiem moja starsza córka Kasia:) Miejsce zakwaterowania to centrum szkoły szybowcowej w Wasserkuppe Pierwsze wrażenie to rozbudowana infrastruktura tej szkoły i wogóle tego miejsca jak by nie było kultowego.Niestety nie miałem za bardzo czasu żeby polatac ale zrobiłem około 6 krotkich lotów juz po zakończeniu ME(nie mogłem z tamtad odjechac nie zrobiwszy ani jednego lotu).W czasie Mistrzostw zagubilismy model w lesie i szukałem go przez dwa dni niestety bez rezultatu. Samo Wasserkuppe to wspaniałe miejsce dla wszystkich co latają Modelarze maja swoje wyznaczone startowiska z tablicą kanałów , wystrzyzoną równo trawką i nikomu nie przeszkadza jeśli na jednym zboczu lata 5 modeli paru glajciarzy i wkoło tego smigają lotnie.Nie mogę oczywiscie pominąc tego że w centrum znajduje się muzeum szybownictwa i modelarstwa.Gdy tam już weszłem to mało mi głowa z zawiasów nie wyskoczyła:) bo nie wiedziałem gdzie patrzec a corka stwierdziła że teraz tatuś to jest już w raju:).Myslę że zamieszczone fotki nie oddają tego klimatu co tam był ale przynajmniej mozna sobie poogladac:) pozdrawiam Piotrek Szymański Prawda że podobni:)
modelpiotrek Opublikowano 23 Września 2008 Autor Opublikowano 23 Września 2008 Za rok będe tam znowu:) bogatszy w doswiadczenia z tego:) Piotrek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.