Slawomir Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Sklejka balsowo-lipowa.? Witam czy ktoś używał i może się o tego typu sklejce wypowidziec w internecie niewiele znalazłem. Poszukuje sklejki na wręgi i kratownice do mojego modelu P11. Cena za arkusz jest bardzo atrakcyjna. A potrzebuje arkusz minimum 75 cm długości a ta jest 50X100X5 starczyłaby na boki kratownicowe i na wręgi.. Wszelkie opinie o tym materiale mile widziane. Pozdrawiam Sławomir Ps. Przepraszam wymiar oczywiscie 50cmX100cmX0.5cm sklejka 5 warstwowa dostępna w riku różne grubosci i formatki Na warsztacie P11C skala 1:7 153cm rozpiętości oczywiście elektryk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 50X100X5 Dziwne te wymiary ?!W milimetrach po przeliczeniu 5cmx10cmx0.5cm W centymetrach 50cmx100cmx5cm Gdzieś tu błąd jest W jakiej skali ten model robisz (bo wręgi pewnie 5mm grubości byś robił)? Podałbyś równeż tą atrakcyjną cenę oraz informacje ile warstw ma ta sklejka - 3 ? Mogę tylko podejrzewać, ze piszesz o lekkiej sklejce stosowanej głównie do modeli elektrycznych. Na wręgi działają siły ściskająca i rozciągająca, a więc wcale nie tak wielkie. Moim zdaniem poza wręgami bezpośrednio za silnikiem (np. firewall) czy podwoziowymi nadaje się nawet do średniej skali (patrz jakość sklejki w chińskich modelach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Sklejki tej używam do budowy swoich modeli ,a tak przy okazji modele wykonane właśnie z tej sklejki można zobaczyc u Darka na jego stronie http://www.modelarstwo.strefa.pl/. Modele te powstały przy dużym współudziale Pawełkowego lasera .(zreszta moje tez ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.