CichyBart Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Jak zwykle nudząc się w Poznaniu wpadłem w sklepu modelarskiego, a tam... Andrzej, masz teraz za swoje i opisz co i jak, co bym nie pokręcił. Ja tylko wklejam fotki. Z rzeczy, które mi się spodobały: stateczniki demontowane, sposób mocowania drzwiczek i okna, sposób mocowania "drzwiczek" silnika, amortyzatory, płoza z tyłu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Witam Skoro są fotki to wypada napisać kilka zdań komentarza . Model ma rozmiary rozpiętość 3m silnik 38ccm NGH czterotakt śmigło fiala 19x10,serwa hs-645mg i to co leżało w kuferku. Materiały kadłub sklejka -przednia wręga silnikowa sklejka lotnicza gr 8mm reszta castorama 4mm i topolowa 3mm. Skrzydło żebro nasadowe sklejka 6mm następne 3szt sklejka 4mm reszta balsa 2,5mm. Dźwigar główny listwa sosnowa 10x5 ,pomocniczy 8x3mm-wypełnienie pomiędzy dźwigarami balsa 2,5mm . Keson balsa 2,5mm. Kratownica kadłuba listwy sosnowe 8x5mm,żebra główne w kadłubie sklejka castorama 6mm. Pokrycie Koveral impregnacja cellon rzadki 5 razy,malowanie srebna farba marka castorama na rdzę. Bagnet skrzydła rura aluminiowa castorama 23mm. Pozdrawiam Andrzej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_22 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Cześć Andzejku Gratulacje piękna maszyna godny wymiar ty masz dobrze castorama pod nosem tylko nie zapomnij wyczep do holowania zainstalować pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Bartku trochę słaby silnik przydała by się turbina ha ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi