Skocz do zawartości

Pierscien Ferrytowy-ile razy nawijac??

kamil_rc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kolega zakupił model extry 2,6m i chce sobie założyć pierścienie ferrytowe na kablach do serw. Ile razy powinno się nawijać kabel serwa na taki pierścień, są jakieś zasady nawijania np. im dłuższy kabel to więcej razy nawijamy?

Opublikowano

Zakładając, że są to pierścienie przeciwzakłóceniowe (materiał rdzenia) to myślę, że wystarczą ze 3 zwoje. Jak chce mieć pewność to i tak nie miną go naziemne próby zasięgu i to najlepiej przy różnych prędkościach obrotowych silnika.

Opublikowano

Tak sa to pierscienie przeciwzakłóceniowe. Czyli mówice ze 3 razy wystarczy nawina i dac najblizej odbiornika. Jak przetestujemy to napisze o wynikach.

Opublikowano

W regulatorze Jeti Spin 66 mam fabrycznie założony ferryt z 4-ma zwojami, mniej więcej w połowie długoś kableka. No ale to regulator, a i kabalek nie jest długi :-) .

Opublikowano
W regulatorze Jeti Spin 66 mam fabrycznie założony ferryt z 4-ma zwojami.

Ciekawe, mam 2 Spiny 66 i na żadnym nie było pierścienia :shock:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.