kamil_rc Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Mam taki problem. Stateczniki typu V maja jakies okreslony kąt rozwarcia?? Miałem gdzies zapisane ale kartke zgubiłem a na goglach nic nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 105 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 ale nie jest to reguła, generalnie nie powinien być mniejszy jak 100 i wiekszy jak 110 chociaż spotkałem plany w których kąt ten wynosił 120 st. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Najczęsciej to 105 lub 110 stopni :wink: Zasada taka jak dasz 110 st to model będzie lepiej reagował na wyskość , a jak 105st to lepiej na kierunek ( teroretycznie). Arthobby daje 105 st i baym chyba wybrał ten 105. Miałem 105 w modelu i powiem, że skręcał należycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 To dam te 105 st. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Ja w swoim, za poradą instruktora zastosowałem aż 115*, nie wiem jak to działa, bo jeszcze nie miałem okazji polatac moim maleństwem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 ja też stosuję 115 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 od 110 do 120 stopni powierzchnie obliczasz korzystając z rzutów usterzenia poziomego i pionowego "tradycyjnego" Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 OK dzienki. Ustrzezenie juz wykonałem z samego statecznika poziomego i sie nawet dobrze latało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.