jary14 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Witam wszystkich Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem modeliku od Graupnera o nazwie Nemesis Żeby nie podawać wszystkich jego danych dam link: https://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=6288 Model szalenie mi się podoba, bo jestem miłośnikiem małych modeli (małe jest piękne ) Ale potrzebuje waszej rady, a mianowicie: w instrukcji znalazłem wiadomość, że mam zastosować silnik szczotkowy 250 7,2V. I teraz moje pytanie: jaką bezszczotką mogę go zamienić, żeby model nie stracił na jakości lotu, tzn. jaki jest odpowiednik bezszczotkowy do szczotki 250 ?? Z góry wielkie dzięki Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Fluggewicht a ca. 120 g taki który ma taki ciąg http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=4694 np. taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Ten model wymaga dosc szybkiego silnika, wiec to co podales jest nienajlepsze. Sprawdzilby sie w nim 15-18 gramowy inrunner 12mm z kv dobranym pod smiglo takie jak w speedzie 250 czyli 4x3 lub smiglo 3x2 (z kv okolo 4000). Obydwa zespoly napedowe pod lipole 2s 300-350. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 no właśnie tak też myslałem, żeby sporo kv było, ale model wygląda na bardziej akrobacyjnego i wydawalo mi sie, że lepiej mniej kV i troche większe śmigło, żeby mozna troche 3D poćwiczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 ... żeby mozna troche 3D poćwiczyć 45cm pylonem chcesz ćwiczyć 3D :crazy: W takim razie życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 To model pylona a nie model do 3D. A ta z innej beczki to mozna wiedziec gdzie i za ile go zakupiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Po prostu pomyliłem modele . Wydawało mi się że jest to raczej model akrobacyjny . Może ktoś mnie oświeci i wytłumaczy dlaczego to jest pylon (czym sie charakteryzuje - bo ja raczej pylony z czymś takim kojarze... http://nastik.pl/tm-stinger-arf-p-1376.html) W takim razie sory za zamieszanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Wielkie dzięki wszystkim :D A modelik kupiłem na targach hobbystycznych w Lipsku (polecam 4/5 targów jest poświęcone modelarstwu) rok temu. Sorry nie pamiętam ile dałem . Mała poprawka, nie mam tego modelu od niedawna, tylko dopiero teraz się za niego wziąłem. :oops: P.S fajny Fox boogie, też mam (tegoroczne targi --> 9euro) i też się zastanawiam nad przeróbką na RC, ale najpierw Nemesis :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 hej. Jakies postepy z Nemesisem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.