sławo Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Powodzenia przy oblatywaniu. W związku z tym, iż przestałem rozbijać swojego FunJeta przy nauce latania , postanowiłem kolejny model zalaminować , lub okleić jakąś tkaniną. Co do laminowania , to tkanina szklana "80" i żywica Epidian 52(53). Natomiast jest jeszcze jedno rozwiązanie , które podpatrzyłem na YouTube . Podejrzewam , że ta żółta rolka to jakaś tkanina szklana, natomiast nie bardzo wiem co jest czynnikiem sklejającym w spraju :crazy: . Na pewno ten sposób spowoduje mniejszy przyrost masy modelu niż laminowanie. Chociaż patrząc z perspektywy prawie półrocznego latania :faja: dochodzę do wniosku, że przydałoby mu się więcej gramów podczas latania na większym wietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Jestem po oblocie Jeta świeżo. Wylatałem tylko jeden pakiet [i to nie do końca, bo nie chciałem stracić całkiem mocy na takim terenie nad którym latałem] a drugi ledwo ruszyłem, z powodu słońca zachodzącego które było naprawdę w beznadziejnym położeniu jak na miejsce w którym latałem. Spostrzeżenie moje nie jest niczym nowym: Lepiej latać jak wieje wiaterek. (przy drugim starcie akurat ustał całkowicie, na ciekawy moment trafiliśmy jeśli chodzi o pogodę, i gorzej mi się latało) Film umieszczę jak przyniosę od kolegi [zdjęcia i filmiki krótkie] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.