adi-000 Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 Chciałbym wyłożyć walizkę gąbką, i chciałbym się dowiedzieć czym najlepiej ciąć gąbkę tapicerską. Docelowo chcę wyciąć kształt mojej aparatury. Nie chcę tego robić nożem ale raczej myślałem o cięciu termicznym (wycinarka do styropianu). Może któryś z kolegów ciął gąbkę w ten sposób i coś doradzi. I czy jest w Warszawie firma która wycina w gąbce?
Leda_g Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 Jak masz ostry (ostry!) nóż to tniesz lepiej jak termicznie. Ja przycinałem gąbkę 100mm na materac, nożykami OLFA bez problemu.
adi-000 Opublikowano 16 Października 2008 Autor Opublikowano 16 Października 2008 Chciałbym aby krawędzie cięcia były idealnie równe i wyglądały na "fabryczne" a nie na rękodziełodzieło.
Rob Mc Fly Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 Chciałbym wyłożyć walizkę gąbką, i chciałbym się dowiedzieć czym najlepiej ciąć gąbkę tapicerską.Docelowo chcę wyciąć kształt mojej aparatury. Nie chcę tego robić nożem ale raczej myślałem o cięciu termicznym (wycinarka do styropianu). Przejrzyj to i to .
Raffik Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 Henryk pisal ze nozem moczonym w mydlinach... jakos tak
adi-000 Opublikowano 17 Października 2008 Autor Opublikowano 17 Października 2008 Jednak zdecyduje się na cięcie gąbki wycinarką do styropianu, tylko muszę ją najpierw zrobić.
adi-000 Opublikowano 20 Października 2008 Autor Opublikowano 20 Października 2008 Wycinarka zrobiona, gąbka ładnie się topi pod wpływem drutu oporowego. Wyciąłem w gąbce kształt aparatury i wsadziłem do walizki. Jutro dam zdjęcia.
a_skot Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 Panowie - ostrym, cieńkim nożem moczonym w roztworze mydła. Metoda pewna i sprawdzona
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.