adi-000 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Chciałbym wyłożyć walizkę gąbką, i chciałbym się dowiedzieć czym najlepiej ciąć gąbkę tapicerską. Docelowo chcę wyciąć kształt mojej aparatury. Nie chcę tego robić nożem ale raczej myślałem o cięciu termicznym (wycinarka do styropianu). Może któryś z kolegów ciął gąbkę w ten sposób i coś doradzi. I czy jest w Warszawie firma która wycina w gąbce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Jak masz ostry (ostry!) nóż to tniesz lepiej jak termicznie. Ja przycinałem gąbkę 100mm na materac, nożykami OLFA bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Chciałbym aby krawędzie cięcia były idealnie równe i wyglądały na "fabryczne" a nie na rękodziełodzieło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Chciałbym wyłożyć walizkę gąbką, i chciałbym się dowiedzieć czym najlepiej ciąć gąbkę tapicerską.Docelowo chcę wyciąć kształt mojej aparatury. Nie chcę tego robić nożem ale raczej myślałem o cięciu termicznym (wycinarka do styropianu). Przejrzyj to i to . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Henryk pisal ze nozem moczonym w mydlinach... jakos tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Jednak zdecyduje się na cięcie gąbki wycinarką do styropianu, tylko muszę ją najpierw zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Wycinarka zrobiona, gąbka ładnie się topi pod wpływem drutu oporowego. Wyciąłem w gąbce kształt aparatury i wsadziłem do walizki. Jutro dam zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Panowie - ostrym, cieńkim nożem moczonym w roztworze mydła. Metoda pewna i sprawdzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.