Gość Anonymous Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Serdecznie witam wszystkich uczestników forum mieszkam na Śląsku.Pasja to silniki modelarskie raczej w kierunku spalinowych samozapłonów .Posiadam kolekcje starajac się tym samym uchronić je od zapomnienia.Osoby, które mają jakieś stare silniki a chciałyby się ich pozbyc chętnie kupię.Silnikami nie handluje poprostu je kolekcjonuję przywracając im niejednokrotnie pierwotny wygląd.Konstruuje silniki Stirlinga parę fotek zamieściłem na forum.Oprócz tego z modeli to spalinowe auto z silnikiem 4,6 cm3 i motoszybowiec Easy Glider.W zakresie renowacji silników,budowy Stirlingów i silników trójfazowych służe radą.Szkoda ,że w Polsce nie ma strony jak w innych krajach poswieconej sprawie Silników spalinowych .W Polsce produkowano przed laty imponujace ilosci tych silników o czym niejeden młody człowiek nie wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Witaj !! Na forum jest więcej zbieraczy spalinowych i nawijaczy.3f. Z pewnością znajdziesz kogoś na wymianę doświadczeń, albo silników, np. tu- http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=81023&highlight=#81023 PS Gdzie dokładniej mieszkasz na Śląsku? Ja jestem z okolic Opola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.