Tomek1 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Witam. Jak w temacie, jeśli ma znaczenie to ładowane będą pakiety 4s i 5s. Mam na myśli "dobry" balancer. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Ja używam LiPoBal 08.Jeszcze mnie nie zawiódł. Zobacz tam http://www.schulze-elektronik-gmbh.de/index_uk.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 masz może jakąś swoją fotkę jak to pracuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Niestety nie mam żadnych zdjęć. Balanser, ładowarka i acku są połączone szeregowo. W czasie ładowania balansuje z prądem do 1A (oczywiście pracuje od razu jak tylko podłączysz pakiet bez ładowarki) Wszystkie typy baterii rozpoznaje automatycznie. Używam go od ponad dwóch lat, być może Schulze ma na dzień dzisiejszy tylko najnowsze generacje balanserow. Można się zapytać co by oni zaproponowali do twojej ładowarki. Wystarcz podać im dane techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Używam i polecam ten balancer. Nie zawiódł mnie nigdy. Balansuje z ładowarką i bez, podczas ładowania i rozładowania. Używam do Li-pol, Li-jon, LiFe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Tak na marginesie. Tomek twój "Graupner LiPo Balancer 5 Plus" też może być produktem firmy Schulze. Oni robią dużo elektroniki dla graupnera. Po przeróbce mój "Graupner Ultra Duo Plus II" ładuje teraz do 11 Li-pol, Li-jon, LiFe itd. Schulze przerobił mi tą ładowarkę bo to ich produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 widzę, że "najprostrze" też potrafią funkcjonować. A jakich należy się wystrzegać, które mogą spowodować szybsze zużycia aku lub zagrożenie podczas eksploatacji dla obsugującego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.