mat777 Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Witam, zaczynam przygodę z modelrstwem mam już gotowego Easy Stara brakuje mi tylko nadajnika. I tu prosiłbym o pomoc, abyście pomogli mi wybrać aparaturę: tą http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=5993 - Futaba T-4EX czy tą http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2738 - Hitec Laser 4 którą na moim miejscu byście wybrali. Wiem że 4 kanały to mało itp. ale narazie nie stać mnie na inną i chciałbym abyście pomogli mi (podali mi wady i zalety, pomocne informacje) którą wybrać z tych dwóch wymienionych nadajników.
Bartosz Mesjasz Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Futaba bo z komputerem, za ta cenę jak znalazł. Musisz tylko dokupić jakiś porządny odbiornik i ewentualnie pakiet do nadajnika
mat777 Opublikowano 18 Października 2008 Autor Opublikowano 18 Października 2008 Odbiornik mam, Hitec - HFS-05 MS 35 MHz
Bartosz Mesjasz Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Bierz futabe, ewentualnie dozbieraj kasy i poluj na coś używanego. Na początek wystarczy ci 4 kanałowe radio w zupełności. W razie zwiększenia apetytu na kanały futabe będzie ci łatwiej odsprzedać. :wink:
mat777 Opublikowano 18 Października 2008 Autor Opublikowano 18 Października 2008 Dzięki za odpowiedź , a jeżeli chodzi o zasięg Futaby to orientuje się ktoś czy jest on porównywalny z Laserem?!
kojot Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Nie, Futaba to taka g..na japońska firma, co odlecisz, to zaraz traci zasięg.. Qurde, człowieku może poczytasz cokolwiek? Już samo pierwsze pytanie sugeruje, że nie spróbowałeś niczego przeczytać ani zrozumieć - zresztą po co - jest internet, można zapytać. A IQ niepokojąco zbliża się wielkością do rozmiaru buta....
mat777 Opublikowano 18 Października 2008 Autor Opublikowano 18 Października 2008 Nie musi pan porównywać mojego IQ do rozmiaru buta :x . Szukałem informacji na temat tych aparatur, więcej znalazłem ich na temat Lasera. Moje pytanie dotyczące zasięgu nasuwa się po przeczytaniu fragmentu opisu tej aparatury jednego ze sklepów modelarskich w których jest ona oferowana: " małe i lekkie radio do sterowania modelami halowymi, czy latającymi na niewielkiej przestrzeni modelami Park i Slow-Fly". Nigdzie nie znalazłem informacji na temat zasięgu Futaby i dlatego pytam, czy to źle :? :?: jeżeli tak to przepraszam.
kojot Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Na forum nie zwracamy się per Pan. Zadałeś pytanie dotyczące aparatur różnych generacji (z komputerem i bez) - znaczy, że niczego nie czytałeś i nie starałeś się samodzielnie zrozumieć. Pytanie o zasięg jest takim popularnym fetyszem początkujących Po prostu jak 99% początkujących nie starasz się samodzielnie wyszukać informacji. Poczytaj o aparaturach na www.pitlab.pl
mat777 Opublikowano 19 Października 2008 Autor Opublikowano 19 Października 2008 Dziękuje i przepraszam, a którą byś wybrał na moim miejcu mięjąc do wyboru tą futabe i tego lasera?
kojot Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 Zdecydowanie Futabę. Laser to zabytek, m.in. bez pamięci modeli. Choć uważam, że ta Futaba ma jeden bolesny minus - brak możliwości definiowanie Dual Rate. M.in dlatego uważam model 6 kanałowy za dużo lepszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.