Skocz do zawartości

Rura węglowa - łacznik skrzydeł

pilot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w modelu łącznik skrzydeł z rury duralowej fi 16x14mm. Model 1,4mm rozp. fun-fly, waga 2,3kg. Myślę o zmianie na węgiel i tu pytanie: czy ktoś próbował do tego celu użyć rury z włókien ? W zestawach są zawsze rury zwijane a niestety takie dość trudno jest kupić. Jedyna jaką znalazłem to belka od heli fi 16x15mm ale ta raczej za delikatna będzie.

Opublikowano

Ja w Katanie PL mam z rovingu, wiem bo stanąłem nogą na niej :D.Skleiłem ją CA i nie jej nie jest.Zgniotłem samą końcówkę.Pręt w Discusie CS też jest z rovingu.

Opublikowano
Pręt w Discusie CS też jest z rovingu.

No ale pręt to co innego, to pełny materiał. A te rurki są jakieś takie delikatne. Poza tym Katana PL to nie ta waga i rozmiar, stąd mam obawy.

Opublikowano

Na zgniecenie są podatne ale jako łącznik niezastąpione.Właśnie taką z rovingu kupię do Katany 1400mm fi 14mm.Tu siły działają wzdłuż włókien na długości całej rurki.

Zobacz jeszcze tu : www.havel-composites.com

Opublikowano
Zobacz jeszcze tu : www.havel-composites.com

Patrzyłem ale są tam jedynie właśnie z włókien. Przez to właśnie, że tak łatwo się zgniatają nie mam do nich przekonania. Hmm...może jednak się przekonam tylko szkoda modelu jak się okaże za słaba :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.