pilot Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Mam w modelu łącznik skrzydeł z rury duralowej fi 16x14mm. Model 1,4mm rozp. fun-fly, waga 2,3kg. Myślę o zmianie na węgiel i tu pytanie: czy ktoś próbował do tego celu użyć rury z włókien ? W zestawach są zawsze rury zwijane a niestety takie dość trudno jest kupić. Jedyna jaką znalazłem to belka od heli fi 16x15mm ale ta raczej za delikatna będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Ja w Katanie PL mam z rovingu, wiem bo stanąłem nogą na niej .Skleiłem ją CA i nie jej nie jest.Zgniotłem samą końcówkę.Pręt w Discusie CS też jest z rovingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Pręt w Discusie CS też jest z rovingu. No ale pręt to co innego, to pełny materiał. A te rurki są jakieś takie delikatne. Poza tym Katana PL to nie ta waga i rozmiar, stąd mam obawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Na zgniecenie są podatne ale jako łącznik niezastąpione.Właśnie taką z rovingu kupię do Katany 1400mm fi 14mm.Tu siły działają wzdłuż włókien na długości całej rurki. Zobacz jeszcze tu : www.havel-composites.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Zobacz jeszcze tu : www.havel-composites.com Patrzyłem ale są tam jedynie właśnie z włókien. Przez to właśnie, że tak łatwo się zgniatają nie mam do nich przekonania. Hmm...może jednak się przekonam tylko szkoda modelu jak się okaże za słaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 No cóż, będziesz chyba skazany na dural. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.