Bart_007 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Jakie byście podali graniczne parametry wiatru do latania motoszybowcem (powiedzmy , że EG PRO) dla początkującego i średnio zaawansowanego użytkownika ? Podobne pytanie dotyczy temperatury (tu raczej pod kątem właściwości akumulatorów). Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Moj rekord to: Podmuchy (czy tez kilkusekundowe dmuchniecia) 50 mil na godzine czyli ok. 75km/h - dodam, ze model byl dociazony aku 2200 mah 3s - latanie na zboczu - jako, ze na zboczu jakies doswiadczenie mam (tak glownie latam) to stwierdzam, ze jest to absolutnie max jak dla mnie, ladowanie zakonczylo sie lekkim poturbowaniem modelu - ladowalem w turbulencjach - ze zmrozonymi palcami Lot pod wiatr jest tragiczny - jezeli latasz na zboczu to uwazaj aby Ci modelu nie wywialo na zawietrzna - na pelnych obrotach przy tym wietrze model stoi w miejscu, a nawet cofa - wiec wtedy ratunek w pikowaniu - jezeli masz wysokosc - ale do spokojnego bujania sie lewo prawo - moze byc, jednak nalezy byc czujnym ! To nie jest model na latanie w huraganie A co do baterii - najlepiej sprawdz sam na pweno im drozsze tym lepsze - u mnie na szczescie min temperatura to -5 bladym switem :jupi: Ps. Mam EG v1 z jakas bezszczotka z UH ok 150Watt . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.