Bart_007 Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 Jakie byście podali graniczne parametry wiatru do latania motoszybowcem (powiedzmy , że EG PRO) dla początkującego i średnio zaawansowanego użytkownika ? Podobne pytanie dotyczy temperatury (tu raczej pod kątem właściwości akumulatorów). Bart
mammuth Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 Moj rekord to: Podmuchy (czy tez kilkusekundowe dmuchniecia) 50 mil na godzine czyli ok. 75km/h - dodam, ze model byl dociazony aku 2200 mah 3s - latanie na zboczu - jako, ze na zboczu jakies doswiadczenie mam (tak glownie latam) to stwierdzam, ze jest to absolutnie max jak dla mnie, ladowanie zakonczylo sie lekkim poturbowaniem modelu - ladowalem w turbulencjach - ze zmrozonymi palcami Lot pod wiatr jest tragiczny - jezeli latasz na zboczu to uwazaj aby Ci modelu nie wywialo na zawietrzna - na pelnych obrotach przy tym wietrze model stoi w miejscu, a nawet cofa - wiec wtedy ratunek w pikowaniu - jezeli masz wysokosc - ale do spokojnego bujania sie lewo prawo - moze byc, jednak nalezy byc czujnym ! To nie jest model na latanie w huraganie A co do baterii - najlepiej sprawdz sam na pweno im drozsze tym lepsze - u mnie na szczescie min temperatura to -5 bladym switem :jupi: Ps. Mam EG v1 z jakas bezszczotka z UH ok 150Watt .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.