studa Opublikowano 30 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Witam.... Posiadam odbiornik FS-IA10B i niestety przez pomyłkę zamieniłem + z - i niestety poszedł dym i po odbiorniku. Spalił się jeden element na wejściu, może jest tu jakiś fachowiec, który podpowie mi co to za element bo fajnie było by spróbować go reanimować. Dołączam zdjęcie z zaznaczonym spalonym elementem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulugula Opublikowano 30 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 kondensator tantatalowy, coś jak te pomarańczowe po lewej, szukam fotki żeby oznaczenia znaleźć. mam, https://static.rcgroups.net/forums/attachments/6/8/6/4/7/4/a9790290-213-4.jpg 47uF chyba 25V. Na start wyczyścił bym miejsce i podlutował zwykłego elektrolita i zobaczył czy odbiornik wstaje, ewentualnie sprawdził zasięg. Pewnie wielu by go od razu do kosza wyrzuciło bo nigdy nie masz pewności kiedy zacznie szwankować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studa Opublikowano 30 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Wielkie dzięki - zaraz sprawdzę jak zadziała to super, ale fakt na pewno go nie użyję do motoszybowca czy drona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studa Opublikowano 31 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Wielkie dzięki - zaraz sprawdzę jak zadziała to super, ale fakt na pewno go nie użyję do motoszybowca czy drona Działa... zasięg OK. pracuje raczej stabilnie... WIELKIE DZIĘKI !!!! Temat zamkniety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi