Krzycho165 Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 wykonuję model sylwetkowego akrobata (takie fun fly /3d) zastanwaiam sie nad kałubem a konkretnie czy styropian 15mm twardy i oklejony balsą 2mm wytrzyma w modelu tego typu.. oczywiscie mocowanie silnika połączone z płatem wzmocnieniami rozpietosc 1,1m /1,15m silnik 4,07ccm .. ewentualnie moge zastosować styro 20mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Chcialbym Ci zaproponowac inna technologie. Jezyk ze sklejki stanowiacy od razu loze pod silnik polaczony z rurka weglowa. Calosc wchodzi w skrzydlo az do dzwigara i do tego od gory i od dolu doklejone balsowe boki kadluba (de facto gora i dol). Cos jak tutaj: http://swanyshouse.com/tacoff/construction.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho165 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 ja własnie taką technologię zamierzam zastosowac lecz niejestem pewien czy styropian spełni swoją rolę jako "wypełnienie kadłuba" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 ale styro to troche ciezko wyjdzie. nie lepiek wregi z balsy oklejone cienka sklejka i azurowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho165 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 robie model sylwetkowy nie dlatego ze takie lubie lecz dlatego ze to maksymalna prostota i minimalny czas budowy wręgi odpadają jesli juz bawiłbym się z wręgami to nie w modleu sylwetkowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Kratownica z balsy zajmuje 5 minut wiecej. Wiec sklanialbym sie ku temu rozwiazaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho165 Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 hmmm no niewiem zalezy kto ją wykonuje;d;d pozatym niemam pojęcia jakiego przekroju listwy zastosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho165 Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 dobra przekonaliscie mnie ostatecznie dziś przyszły materiały wyszarpałem się z deską balsy 10mm stwierdziłem ze musi wytrzymać wiec na jej bazie zrobie jakąś sprytną kratownice szkoda babrac sie ze styropianem tak szczeze to jzu raz sie na nim zawiodłem;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Zrob metrowca. A szczerze mowiac kratownica z 6tki bylaby OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.