lukas 39 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Witam kolegów ,mam mały problem z tym odbiornikiem i za groma nie jestem w stanie tego ogarnąć a mianowicie: Zakupiłem nowy odbiornik u jednego z kolegów z forum ,odbiornik ,,binduje''się tak jak powinien z Futaba 14 sg.Procedura taka sama jak w reszcie odbiorników a mam ich 4 ale !!! W tym przypadku po połączeniu z radiem działają kanały dopiero od 9 do 12 co daje tylko 4 użytkowe .Futabę używam dopiero od roku i to sporadycznie ,wiedzy raczej za dużo nie posiadam w tym systemie ,może coś przeoczyłem .Będę wdzięczny za jakieś porady. Temat rozwiązany ,odbiornik miał jednak zmieniony tryb pracy na ,,B''. internet to potęga człowiek całe życie się uczy
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 W nadajniku zmień tryb Multi/7ch W T8 było to w zakładce FREQENCY czy jakoś tak.
lukas 39 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 Dzięki Sławek ale jak dodałem w pierwszym poście odbiornik pracował w trybie B tj .od 9 kanału w górę.Kolega który mnie go odsprzedał kupił radio w zestawie z dwoma odbiornikami i najwyrażniej obydwa były sparowane fabrycznie jako tandem 14 kan. Przyznaje że nawet mnie do głowy nie przyszło że tak mogło być i że nawet tak można zrobić mając do dyspozycji odbiorniki 14 kanałowe .
Rekomendowane odpowiedzi