kuzynek Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Witam wszystkich, Robię przegląd modelu przed nowym sezonem. Jedna z usterek jakie znalazłem to źle działające serwo lotki. Chciałbym wymienić serwa i mam pytanie czy macie jakieś patenty na wycinanie wklejonego serwa. Robię to pierwszy raz. Model ma już sezon i uczyłem się na nim latać. Nie jest to nówka sztuka, ale chciałbym to zrobić dobrze i bezpiecznie. Jest to serwo z wersji ARTF. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Nacinasz obrys serwa nożem do tapet , a resztę odrywasz . Moje serwa są klejone Uchu-Por a to jest klej elastyczny ciągnie się jak guma do żucia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Dziękuje za informację. Serwo po rozruszaniu testerem zaczęło normalnie pracować. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Ja bym wymienił ???? szkoda modelu tłuc. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Tak zrobię. Niestety serwo przyklejone jest od spodu i nie chce puścić. Boje się że wyrwę z kawałkiem skrzydła. Gdzieś czytałem by serwa przed montażem odkleić taśma klejąca, żeby móc je łatwiej później wyjąć. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Gdzieś czytałem by serwa przed montażem odkleić taśma klejąca, żeby móc je łatwiej później wyjąć. Ja w Dlg serwa pakuje do rurki termokurczliwej i pozniej wklejam,tasma tez moze byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi