Pablolotnik Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam Upatrzyłem sobie taki model http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2193 Chciałbym wiedzieć co sądzicie o nim i czy ktoś z forumowiczów latał już tym modelem i jeśli tak to proszę o podzielenie się opiniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Tu coś masz na temat diablo http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7115&highlight=diablo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Latałem tym modelem na os 52 4takt i mocy nie starczało przy 10%nitra na różnych śmigłach i std serwach myślę, że 11.5 ccm 4 takt by się w nim sprawdził z minusów - lekko zwichrowana powierzchnia lotki kierunku- do wyprostowania - słaba galanteria (cena!!!!) co do zarzutu o wydelikacenie-nie rozumiem go konstrukcja jest filigranowa na 1 rzut oka, ale miałem nim 2 niekontrolowane kontakty z matką Ziemią : 1. Wypadł kwarc (35mhz przewraca się w grobie) 2. Nie wyszedłem z blendera, pacnąłem w glebę centralnie kołpakiem i kadłub złamał się tam gdzie łamią się fun fly-ie- w najwęższym miejscu Acha, jeszcze raz wylądowałem na plecach!!!! (nagle skończył się wykoszony pas a leciałem niiiiisko). Lotka kierunku wypadła z zawiasów. Ogólem co do wytrzymałości brak zastrzeżeń. Dodam, że na dzieńdobry zrobiłem mu zastrzały na statecznikach z pręta węglowego 2mm Podwozia drutowego nie zamieniłbym na nic sztywniejszego- to zestawowe wytrzymuje wiele. Uwaga- jeśli chcesz mieć w ogonie standardy- kadłub jest tam na tyle wąski, że bez dystansów się nie obejdzie- ja dałem niskoprofilowane serwa- apropos- kierunek miał 10kg uciągu, ale spaliłem je ucząc się żyletki. małe prędkości jeszcze wytrzymało, ale jak przez parę minut żyletkowałem na pełnej prędkości poddało się i zastygło( na szczęście w neutrum). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 ...kierunek miał 10kg uciągu, ale spaliłem je ucząc się żyletki. Ooo, z ciekawości co to za serwo ? Mam w modelu słabsze serwo (6kg przy 6V a ja mam 5,5V z BECa) i jak na razie żyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablolotnik Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 A czy serwa hitec hs-322hd mogły by być w tym modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 a ja mam pytanie do @GRUCHACZ: co to jest lotka kierunku i gdzie jej szukac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Serwa hs-322hd w tym modelu są wystarczające,ja miałem hs 311 i latałem bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Serwa hs-322hd w tym modelu są wystarczające,ja miałem hs 311 i latałem bez problemu No nie wiem bo kolega GRUCHACZ twierdzi, że na kierunku spalił 10kg :rotfl: Jak sądzę jakość tego serwa nie była chyba zbyt wysoka Wg mnie 322HD powinny być wystarczające, ew. na kierunek coś mocniejszego np. 475HB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 co prawda, to prawda serwo było z hobbycity, gdzie jak wiadomo niektóre podane wartości trzeba dzielić przez 2 w serwie najprawdopodobniej siadł silnik- nic nie dymiło, nie śmierdziało, płytka wygląda ok, tak jak i zęby przypuszczam, że to zwojowanie pogrzebię przy nim bo chodziło naprawdę fajnie i siły mu nie brakowało zaznaczam, że młóciłem tą żyletkę non stop, lot za lotem- taką sobie ubzdurałem szkółkę 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.