Gość Anonymous Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam, ostatnio stosowałem do silnika benzynowego olej Motul 800. Dziś dostałem odpowiedź z Roto model aby tego oleju nie stosować. Radzą stosować motu 710. Nie uzasadnili jednak dlaczego.Czy ma ktoś informację dlaczego ten olej jest niedobry? to jest olej systetyczny do wysilonych silników motocyklowych dwusuwowych. Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz N Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 witam motul 800 jest używany do silników których obroty przekraczają grubo 10000 tyś i teperatura pracy jest o wiele wyższa niż naszych silników modelarskich i dlatego efektywnośc tego oleju w modelu nie jest wykorzystana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 witammotul 800 jest używany do silników których obroty przekraczają grubo 10000 tyś i teperatura pracy jest o wiele wyższa niż naszych silników modelarskich i dlatego efektywnośc tego oleju w modelu nie jest wykorzystana Ale nie zalecają tego oleju. Gdyby chodziło o wykorzystanie efektywności to żaden problem.Musi być inna przyczyna. Przeszedłem na RedLine. Pozdrawiam. Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.