attyla Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Mam pytanie do użytkowników Pinnacle Video Transfer jedne z kolegów ma problem z jakością nagrywanych filmów ma na nich sporo artefaktów z tego co wyczytałem na stronie pinacle problemem może być ograniczenie predkości pamięci USB , znalazłem na allegro przesciówke na usb do kart pamięci Sd które mają znacznie lepsze parametry zapisu niż typowe pamięci USB tylko czy taki zestaw będzie poprawnie obsługiwany przez pinnacle video transfer ? Ewentualnie jakich pamięci usb używacie i czy wystepują problemy z zapisem ?Na stronie pinacle znalazłem informacje o ukrytym sposobie nagrywania z lepsżą jakościa Note: To enable the hidden feature for "BEST" quality (data rate 2,5Mb/s) create a file named "best.txt" in the root or in the "video" folder before connecting Pinnacle Video Transfer. This feature is only recommended for USB storage devices with a good USB-performance Czy ktoś już to testował i czy istotnie poprawia jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_k1 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 ja mam pendrive CORSAIR FLASH VOYAGER - z szybkim zapisem 13 MB/s - i sobie radzi ślicznie Widzę też problemy z przeplotem - to niestety wada PINNACLE przy najlepszej jakości nagrania:( nie udało mi się jej programowo usunąć. Trzeba używać średniej jakości zapisu ( chyba różni się tylko rozdzielczością - 640x480 ) - nie ma wtedy problemów z przeplotem. Problem ten występuje przy odtwarzaniu nagranego pliku na komputerze. tu dwie próby zgrywania materiału z DVD na PINNACLE a o tym tricku nie wiedziałem, sprawdzę przy okazji. krzysiek_k1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Kingstone DT100 upload 10mb/s za grosze. Co do przeplotu to mozna latwo sprawdzic czy istnieje programowa mozliwosc usuniecia go za pomoca programu VCL (videolan.com). Usuwa przeplot w locie. Ja uzywam owego programu do ogladania wszesniej nagranych materialow z karty satelitarnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.