Tomek1 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 jest przyklejony na silikon i nie chce uszkodzić samego kadłuba, może jest jakiś preparat. Patrzyłem w sklepach budowlanych ale nie wiem jak zareaguje z laminatem. Może ktoś ma pomysł? pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 laminat powinien wytrzymać odklejanie bez preparatów. raczej nie zniszczysz modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Laminat może wytrzyma tylko za co złapać balast. Preparaty ze sklepów budowlanych raczej nie rozwiążą sprawy bo to gęste pasty a poza tym zmiękczają silikon tylko powierzchniowo. Może nawierć balast i wkręć jakiegoś wkręta i za niego ciągnij... .Daj jakąś fotkę to będzie łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Jeżeli to jest na pewno silikon to potraktuj to benzyną.Benzyna na silikon działa w taki sposób że silikon pęcznieje i mięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 tak na szybko fotka. Jest to Ventus 2 ax od forumowicza, który latał za holownikiem. Ja chce na elektro. [url=http://img386.imageshack.us/my.php?image=dsc02641mk9.jpg]http://img386.imageshack Nie ma jak podejść do tego kawałka ołowiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 ech... coś mi nie idzie z tymi fotami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Jeżeli to będzie elektryk to wytnij sam czubek nosa ale mniej niż średnica kołpaka i będziesz miał dojście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 tak myślałem. Z tym,że dalej ołów będzie przyklejony do kadłuba. Już to kiedyś przerabiałem i była masakra-używałem wtedy młotka, cienkiego dłuta i pilnika-po prostu porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 no ale jak już będzie dostęp to możesz zalać to benzyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Jak odetniesz o wtedy sprawdzisz jak mocno jest wklejony.Może ten co go wklejał pożałował tego silikonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 A giętkim nożem tego silikonu nie da obciąć na około? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 no się spróbuje tą benzyną. Oby z dymem nie poszedł :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 olo, dobrze mówi -też rozpoczynał bym od tej strony pozatym łatwiej bedzie podwazyć i kombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 ok. najpierw odetnę. Jescze kołpak na 6mm jakiś "ładny" muszę znaleść i zakupić apkę bagatela 10 kanałów i przyszły rok mam co robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Możesz jeszcze spróbować po odcięciu noska przepchnąć między ścinką kadłuba a balastem cienki ale sprężysty drut.Jeżeli się uda to wtedy dasz radę przeciągnąć mocną żyłkę i wtedy nią spróbuj ,,wypiłować" dookoła ten balast. Możliwości jest wiele i to pewnie lepszych kombinuj ps. Traktuj poważnie swoją przyszła aparaturę A jeżeli dokładnie 10 kanałów to chyba tylko Futaba T10C? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 no cóż miło z waszej strony za doradzenie. Może gdzieś na lotnisku sie spotkamy. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Aparatura na tą chwilę to w moim zasięgu właśnie ta FUTABA T10C i jeśli do przyszłego sezonu nic ciekawego producenci nie wymyślą to na nia jestem zdecydowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekb Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 zamiast drutu proponuje wędkarską plecionkę w ten sposób odcinałem lustro od glazury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.