safari28 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 U mnie też z kapuchą krucho dlatego buduje takie pinglusy ostatnio brakło mi materiałów zdrowia i muszę sobie odpuścić. trocha balsy jest może i ja gumę kiedyś zrobię 1
Maciej.j Opublikowano 15 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2019 Modele gumówek polecam.Wiele emocji w klejeniu i potem lotach.Proste konstrukcje potrafią pięknie i długo latać.Przykład mojej gumówki którą cieszyłem się około kwadransu.Godzinę szukałem na drzewach.........Magia https://www.youtube.com/watch?v=L-6OzLwnmN0 P.S.I oczywiście dużo zdrowia dla Ciebie
safari28 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Dzięki jakoś się poskładam modelik pierwsza klasa zauroczył mnie nie wiedziałem że tyle czasu potrafi się utrzymać w powietrzu ból musiał być jak przepadł. Z pękatym kadłubem i wielkim śmigłem wiem to trochę ze swojego doświadczenia najtrudniej doprowadzić go do lotnego stanu to musi być cholernie trudne lata praktyki jednak czynią mistrza
Maciej.j Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2019 Witam Dzisiaj rano wymarzona pogoda na moje gumówki.Od 7.00 już kręciłem gumą Przygotowałem kolejny model klasy Embryo-Streak Florenta Baeck'e.Link do planu https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=3430.Model posiada przemyślaną konstrukcję,ustawiłem ciasne krążenia i max wkręcałem 750 obrotów.Obfite smarowanie pasma gumy rycyną szybko zmiękcza konstrukcje kadłuba.Model polecam wykonać wszystkim-kolejny już chyba czwarty sklejony......i każdy latał efektownie I KING też dziś polatał.Pod koniec zmieniłem śmigło na niebieskie 6''.Model dostanie drugie /życie/,przekażę koledze do konwersji RC.Może zapis lotów pojawi się tutaj KING HARRY loty EMBRYO STREAK loty 1
Maciej.j Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2019 Witam. Dziś u mnie mocno wiało ale wykonany w piątek ciekawy model DAR-21 klasy Bostonian /wymusił/ próbne loty.Ciekawa konstrukcja z proporcją skrzydeł-kadłub 1/1.Otrzymał sporą porcję plasteliny i poleciał.Wkręcane około 700 obrotów aby nie utracić go w dniu premiery i loty 2
Rekomendowane odpowiedzi