horeszko14 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Witam Stwierdziłem że podzielę się relacją budowy kolejnego spitfire'a według flitetestowych planów. Pierwszy z nich w poniedziałek skończył że złamanym skrzydłem (pianka mająca usztywnic skrzydło nie wypełniła skrzydła na całej długości). Drugiego zbudowalem z nudów dla Piotra był on budowany równocześnie z pierwszym lecz nie doczekał się dotychczas oblotu. Teraz jest to trzeci spitfire. W tle drugiego zdjęcia widać wycięte elementy na kolejną sztukę która czeka na elektronikę od drugiego Piotra. Tyle sztuk robię ponieważ mieliśmy zamiar się pobawić trochę w combaty ale mieć też fajny mały modelik z którym można wyjść nie koniecznie na lotnisko tylko na pole za domem i mieć możliwość lotów. Narazie wyciąłem elementy w podkladach i za chwilę zabieram się do oklejania miejsc gdzie powstanie zawias z taśmy zamiast papieru jak to w piance którą używa flitetest jest. Założenie jest takie by na wieczór jeśli pogoda pozwoli móc wyjść i polatać. Rozpiętość 1080mm Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi