Gość Anonymous Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Witam, zamontowałem silnik i jutro pewnie mógłbym go odpalić i zacząć docierać. Jednak po zmianie silnika nie mogę wykorzystać serw zamontowanych w kadłubie gdyż gaźnik jest inaczej zamontowany niż w poprzednim silniku. Teraz muszę serwa zamontować tuż za firewallem. Dylemat tylko jakie? Czy do ssania może być mniejsze niż standardowe? Czy serwa muszą mieć metalowe zębatki? Jako wiele lat latający tylko elektrykami nie bardzo znam temat napędu sterowania przepustnicą silnika benzynowego. Pozdrawiam. Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Witaj serwo do gazu na pewno nie musi mieć zębatek metalowych, ja do gazu w silniku benzynowym wykorzystałem serwo Hitec 325 HB i jest zupełnie wystarczające co do ssania to nie mogę powiedzieć co i jak bo u mnie jest włączane ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.