piotrek2102 Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Cześć. Zastanawiam się nad doborem folii transparent. Czy krycie różnymi kolorami od spodu i od góry płata ma sens ? Czy ktoś już tego próbował ? Jaki będzie efekt końcowy ? Pewnie pod światło obie barwy się zmieszają tworząc inną (niezbyt ciekawą) a co więcej rozróżnienie spodu modelu od jego góry będzie znowu utrudnione ? :evil: A może lepiej pokryć jednym kolorem obie strony a od spodu dołożyć jakieś pasy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Albo tarnsparętną od góry a np biała od spodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2102 Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Jakoś od spodu bardziej widzę czerwień lub róż. Biały kojarzy mi się z góra modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Tak jak radzi BArtek...Efekty sa najfajniejsze..Dajac na dol inny kolor niz bialy wyjdzie Ci kicha , bo zmieni to kolor gornego transparentnego pokrycia... Zreszta sam pokrywam tak modele czesto. np ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2102 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Dzięki koledzy, zdjęcie też mi dużo dało, choć spodziewałem się takiego efektu. Widzę, że możliwy jest tylko wariant z kolorem białym. Szkoda, że folie kolorowe nie są białe od spodu, można by wtedy zamiast białego dać np. czerwony od spodu i od góry dowolny transparent. Z powyższego - zrobię chyba tak, że transparent pójdzie na obie strony do lotek i do steru kierunku i wysokości, reszta - folia standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 ja kupiłem folijkę taka: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=4087 i muszę powiedzieć, że kolor ma mało z żółtym bo raczej jest złotawy:) ale piękny, a od strony kleju jest biły/srebrny jak kto woli i chyba też by był ładny efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Jaki model chcesz oklejać ? Przy akrobatach zdecydowanie lepiej wygląda góra w pełnym kolorze i dół transparent niż odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2102 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Jaki model chcesz oklejać ? Krzysiek, na dzień dzisiejszy mam do pokrycia Fun FLy'a (rozp. 1540mm) własnej konstrukcji projektowany przeze mnie w AutoCad. Zdobyłem się na to, że szablony żeber wypaliłem na laserze ze stali 0H18N9 gr. 2mm:lol: , przewiduje zbudowanie jeszcze kilku modeli, kiedy model zostanie oblatany. Projekt powstał na bazie kilku modeli m.in Madman Evo oraz Show Flyer. W grę wchodzi folia ORACOVER. ... biały od góry z podwinięciem ok 3 cm pod spód od natarcia a transparent czerwień od dołu, lotki całe białe - w taki sposób pokryłem także własnej konstrukcji Ultimate Biplane (rozp. 900mm) i muszę powiedzieć, że BOMBA ! W drugim takim modelu można by zamiast czerwieni użyć niebieskiego transparent - też by było pięknie. To była folia SolarFilm Light. Do większych modeli się absolutnie nie nadaje !!! Lądowanie na ściernisku kończy się podziurawieniem pokrycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Krzysiek, na dzień dzisiejszy mam do pokrycia Fun FLy'a (rozp. 1540mm) własnej konstrukcji projektowany przeze mnie w AutoCad. Taki model jak już to tylko góra pełna a spód transparent, inaczej wyjdzie beznadzieja. Ew. może w taki sposób mój model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2102 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Krzysiek, też taki wariant przerabiałem - notabene bardzo ładny ten Twój Kabriolin. Niebieski idealnie pasuje do białego i stwarza dobra głębie koloru. Rozumiem, że górę od dołu rozróżniasz po szachownicy na górze. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Krzysiek, też taki wariant przerabiałem - notabene bardzo ładny ten Twój Kabriolin. Niebieski idealnie pasuje do białego i stwarza dobra głębie koloru. Dzięki, starałem się Rozumiem, że górę od dołu rozróżniasz po szachownicy na górze. Dokładnie, chociaż przyznam, że czasem można się trochę pomieszać Ale generalnie szachownica jest właśnie dla rozróżnienia. Początkowo miały być pasy od dołu ale nie wyglądało to ładnie patrząc z góry, stąd szachownica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2102 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Będzie tak: Góra: żółta standard Dół + lotki + stery żółta transparent Dekoracja Góra - niebieskie pasy w poprzek skrzydła po 2 na jedna połówkę wąskie z przodu szerokie z tyłu - pod kątem - pokazujące kierunek do kadłuba Dół - różowe pasy wzór i miejsce jak na górze Kadłub - żółty standard - góra i stat. pionowy (stały) granatowy Od kabiny z boku kadłuba skos do dołu - przód kadłuba - granatowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Będzie tak: Oklej i wtedy pokaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.