tom000 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 To chyba ja jestem tym tajemniczym nieznajomym :oops: Dziś przeczytałem dopiero ten wątek. Rysowalem sobie np. to: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=12039 A tu zdjęcie z cięcia mojego rys(to już nie jungmann): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Można gdzieś to obejrzeć jak to wygląda w realu? Mówisz - masz: filmik i troche fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Fredzio,dzięki za fatygę ale mi chodziło o to cięcie a raczej frezowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 tom000, trochę dziwi mnie taki sposób frezowania bo istnieje realne ryzyko przesunięcia się materiału . Firma która obrabia mi drewno ( głównie mdf ) frezuje na stołach podciśnieniowych i nawet najmniejszy kawałek po odcięciu trzyma się na swoim miejscu - nie ma siły go ruszyć . Żeby nie było że się nabijam - pytam z ciekawości gdyż przy pokazanej metodzie materiał musi być albo klejony całą płaszczyzna do podkładu albo cięcia nie mogą się zamykać na obwodzie . Chyba że jest jeszcze inny patent . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Sklejka jak widać jest przykręcona wkrętami do płyty a ta do stołu,wg.mnie to powinno wystarczyć. To co widać na zdjęci to Fi 156? Jaka rozpiętość skrzydeł i czy masz może fotki jak z bliska wygląda to po cięciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Darku tyle ja widzę ale zauważ ze podczas cięcia gdy linia jest zamykana element może się przemieścić bo nic nie jest idealnie sztywne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Albo tanio,albo profesjonalnie Minus to to że trzeba jeszcze pilnikiem popracować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 - tam odrazu minus ...jak składasz tylko klocki lego bez wysiłku to czar pryska - chyba tutaj przyznasz mi rację więc się zgadzamy . Nie czepiam się po prostu mnie to zaciekawiło . W jednym elemencie można sobie pomachać pilnikiem i papierkiem ściernym a w innym nie bo ma grubość np 100mm a powierzchnia z maszyny jest odrazu pod primer i lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ja tego nie ciąłem tylko klient(nie wiem gdzie) U nas w pracy stosują taśmę dwustronną.Zwykle się sprawdza. Tak jak [pisałem zdjęcie przedstawia cięcie mojego rys:) Olo Cóż za wprawne oko:) Tamten model miał kolo 3m rozpiętości wiec było przy nim troszkę roboty. Pzres środek kadłuba szła gruba rura chyba PCW dla tego te dziury we wręgach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ale to Ty rozrysowałeś tego Fi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 No ja go rysowałem . W zasadzie to przerysowywałem z wersji papierowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 mozna plany? (slinka cieknie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Tego FI 156? Mogę ci dać namiary na gościa któremu to rysowałem bo on za nie płacił i to jego własność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.