Skocz do zawartości

Osprzęt do Toto1

Rekomendowane odpowiedzi

A więc dzisiaj odbyły się loty.Model latał,lecz nie tak jak bym chciał.Wyrzut z ręki na 1/3 gazu.Lekki wiaterek znosi model ale nie ma tragedii.Dodaję gazu i model leci pionowo do góry(nie ruszając sterem wysokości).Ciężko było ale latał.Nie chciał zbytnio nabrać prędkości bo albo leciał pionowo w górę lub w dół.Dopiero na malutkim gazie jakoś dawał się opanować.Po kilku minutach ustawiłem model pod wiatr i wyłączyłem silnik.Przy małym skorygowaniu drążkiem od wysokości samolot szybuje,lecz nagle spoda pionowo w dół i nic już nie zdążyłem zrobić.Pewnie zabrakło doświadczenia ale coś nie tak z nim było na silniku.

Kadłub roztrzaskany,skrzydło pęknięte(mam nadzieje że uda się naprawić).Kadłub zrobię od nowa i nie będe już tak dokładnie wszystkiego robił bo i po co ,skoro będzie to do nauki.

Środek ciężkości był na około 1/3 cięciwy płata.Szkoda troche bo długo go robiłem ale nie poddaje się i będe kontynuował.

Link do fotek wraku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.