kabanosik Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Dzięki.Jak pogoda dopisze to jutro sprawdze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Czekamy więc na relacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 A więc dzisiaj odbyły się loty.Model latał,lecz nie tak jak bym chciał.Wyrzut z ręki na 1/3 gazu.Lekki wiaterek znosi model ale nie ma tragedii.Dodaję gazu i model leci pionowo do góry(nie ruszając sterem wysokości).Ciężko było ale latał.Nie chciał zbytnio nabrać prędkości bo albo leciał pionowo w górę lub w dół.Dopiero na malutkim gazie jakoś dawał się opanować.Po kilku minutach ustawiłem model pod wiatr i wyłączyłem silnik.Przy małym skorygowaniu drążkiem od wysokości samolot szybuje,lecz nagle spoda pionowo w dół i nic już nie zdążyłem zrobić.Pewnie zabrakło doświadczenia ale coś nie tak z nim było na silniku. Kadłub roztrzaskany,skrzydło pęknięte(mam nadzieje że uda się naprawić).Kadłub zrobię od nowa i nie będe już tak dokładnie wszystkiego robił bo i po co ,skoro będzie to do nauki. Środek ciężkości był na około 1/3 cięciwy płata.Szkoda troche bo długo go robiłem ale nie poddaje się i będe kontynuował. Link do fotek wraku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.