berias Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 WItam wszystkich forumowiczów. Proszę o wybaczenie banalności tego pytania, lecz muszę prosić o radę. Czy może ktos zdradzić sekret czym można malować materiał litespan? Materiał ten w istocie lekki świetnie nadaje się do pokrywania niewielkich modeli, jednak posiada porowatą strukturę - która zapewne pogarsza jego właściwości 'lotne'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Witaj, porowatosc w przypadku profili o oplywie nielaminarnym jest nawet wielce wskazana! Maluje sie napewno Paktrą albo Pactrą - nie wiem jak sie pisze ale jest to akrylowa farbka do modeli plastikowych. Mozna sprobowac takze duluxem akrylowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Litespan świetnie się maluje. Tu SE5a kryty litespanem i malowany Humbrolem (bezpośrednio bez jakiegokolwiek podkładu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berias Opublikowano 20 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 i o to chodzi i o to chodzi, jak mawiał pewien pan z tv. Ci, którzy używali wiedzą, że świetny to materiał, tylko występuje w naturze w kolorach egzotycznych. Jeśli humbrol załatwia sprawę, to git. p.s. świetny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Hubercie mam pytanko: czy to jest właśnie ten model, na które czekamy? Ten Twój w każdym calu jest sliczniusi W czym jest lepszy ten litespan od folii imitującej płótno? I czy normalnie można go kupić w sklepach modelarskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Hubercie mam pytanko: czy to jest właśnie ten model, na które czekamy?W czym jest lepszy ten litespan od folii imitującej płótno? I czy normalnie można go kupić w sklepach modelarskich? To taka moja próbka zbudowania dwupłata z planów. Samolocik jest mały, 102cm rozpiętości i takie pokrycie dobrze do niego pasowało. Dobry opis tego materiału jest w sklepie w którym mozna go kupić: http://www.riku.com.pl/catalog/product_info.php?cPath=116_125_146_199&products_id=444 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.