berias Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 WItam wszystkich forumowiczów. Proszę o wybaczenie banalności tego pytania, lecz muszę prosić o radę. Czy może ktos zdradzić sekret czym można malować materiał litespan? Materiał ten w istocie lekki świetnie nadaje się do pokrywania niewielkich modeli, jednak posiada porowatą strukturę - która zapewne pogarsza jego właściwości 'lotne'.
de_szaa Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Witaj, porowatosc w przypadku profili o oplywie nielaminarnym jest nawet wielce wskazana! Maluje sie napewno Paktrą albo Pactrą - nie wiem jak sie pisze ale jest to akrylowa farbka do modeli plastikowych. Mozna sprobowac takze duluxem akrylowym.
hubert_tata Opublikowano 19 Września 2006 Opublikowano 19 Września 2006 Litespan świetnie się maluje. Tu SE5a kryty litespanem i malowany Humbrolem (bezpośrednio bez jakiegokolwiek podkładu).
berias Opublikowano 20 Września 2006 Autor Opublikowano 20 Września 2006 i o to chodzi i o to chodzi, jak mawiał pewien pan z tv. Ci, którzy używali wiedzą, że świetny to materiał, tylko występuje w naturze w kolorach egzotycznych. Jeśli humbrol załatwia sprawę, to git. p.s. świetny model
MareX Opublikowano 22 Września 2006 Opublikowano 22 Września 2006 Hubercie mam pytanko: czy to jest właśnie ten model, na które czekamy? Ten Twój w każdym calu jest sliczniusi W czym jest lepszy ten litespan od folii imitującej płótno? I czy normalnie można go kupić w sklepach modelarskich?
hubert_tata Opublikowano 22 Września 2006 Opublikowano 22 Września 2006 Hubercie mam pytanko: czy to jest właśnie ten model, na które czekamy?W czym jest lepszy ten litespan od folii imitującej płótno? I czy normalnie można go kupić w sklepach modelarskich? To taka moja próbka zbudowania dwupłata z planów. Samolocik jest mały, 102cm rozpiętości i takie pokrycie dobrze do niego pasowało. Dobry opis tego materiału jest w sklepie w którym mozna go kupić: http://www.riku.com.pl/catalog/product_info.php?cPath=116_125_146_199&products_id=444
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.