Robert Holeczek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam. Jestem ciekawy gdzie "Katowiczanie" latają. Zapewne niektórzy latają na muchowcu. Jak wygląda wstęp tam? Można po prostu wjechać tam? No i mam też takie pytanko - czy znalazł by się ktoś, kto by mógł pomóc mi w pierwszych lotach RC? Na razie coś sam próbowałem, ale skończyło się to niestety uszkodzeniem modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Muchowiec oczywiscie, dawno nie bylem (brak czasu) ale popoludniami lataja (latali - koniec sezonu?) no i oczywiscie weekendy. Wejdz od strony zachodniej, na spacerek, jak ktos bedzie latal to popytaj czy Ci nie pomoze. Polecam Pana Karola - charakterystyczny samochod - na pewno Ci pomoze. Z wjazdem to roznie... Legalnie to trzeba sie zapisac do aeroklubu, sekcja modelarska. Alternatywa - wjechac przez dziure, wlasnie od zachodniej strony... Jak tylko zrobi sie cieplej to na pewno modelarze wyleza z domow polatac Mnie sie zdarza latac w parku ale to raczej extreme... trzeba znalesc kawalek miejsca no i na ludzi uwazac, bo podejda ZAWSZE, od tylu i sie mozna zdziwic... Minimagiem latalem kolo Stadionu Slaskiego (Pola Marsowe), na pewno moznaby kolo Kapelusza - duza laka, no a EG na polance od strony Siemianowic Śl. Ogolnie w parku to kolo Kapelusza jest chyba najlepiej ale duzo ludzi... :/ Czesc jezdzi do Rudy Śląskiej, czesc do Jaworzna... ale to juz wyprawy autem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Ja latam w rudzie śląskiej na lotnisku zwanym "CyC" chociaż mieszkam w Bytomiu. a na polach marsowych tez zamierzam kiedyś latem polatać, właśnie jak jak wrażenia? masz jakieś fotki? a właśnie można by zrobić fpv z obiektywem skierowanym w dół i już jest relacja na żywo z meczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Ja mieszkam na tysiącleciu, więc bardzo blisko chorzowskiego parku. Ale jednak ja bym tam nie latał z powodu zbyt dużej ilości osób. O wjeździe przez dziurę wiem, bo raz już tam przyjechałem na zawody modeli na uwięzi Może ktoś pamięta (bo podczas zawodów kilka osób latało R/C)? To było pod koniec poprzedniego roku szkolnego jakoś chyba... Lataliśmy w akrobacji i prędkości A jak wyglądają loty na muchowcu? Czy już sezon się skończył, czy jeszcze jacyś wytrwali modelarze latają? Bo tak myślę, czy by się w sobotę nie ubrać dobrze i się wybrać oblatać moje RWD-5 (mam nadzieję, że aż tak wiało nie będzie ) EDIT: Latałem dzisiaj na muchowcu. Byłem się zapytać w zarządzie, czy można legalnie polatać Dostałem odpowiedź, że tak, ale nie można na płytę lotniska wjechać autem i trzeba latać tak, żeby model nie latał nad pasem startowym. Aha, i jeszcze jedna dość ważna sprawa - dziura w płocie przez który dostawało się tyłem na lotnisko została zagrodzona kopcem piasku, żwiru czy czegoś takiego Autem się już tam nie przejedzie :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.