rabbitlkr Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam Che sobie wytłoczyć kabinkę do modelu z butelki PET. Sprawa wydaje się dość prosta, ale problem pojawia się przy kopycie. W domowych warunkach nie mam możliwości "wystrugania" kopyta z np. lipowego drewna, a wykorzystanie balsy tez raczej odpada ze względów ekonomicznych(kabinka jest dość pokaźnych rozmiarów). Jako, że ostatnio przeżywam fascynacje laminatem, zrodził się pomysł wykonania kopyta ze "szkła" metodą traconego styropianu. Potem w razie potrzeby wkleić sklejkowe wręgi do kopyta aby nadać mu sztywność i tłoczyć...Tylko czy podczas tłoczenia laminat nie odkształci się od temperatury? ps: ja chyba nie umie pisać zwięźle:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santana Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 proponuje zrobic kopyto z gipsu robiłem z powodzeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 też o tym myślałem, ale nie mam gipsu w domu a nie chce kupować bo i tak limity pieniężne na modelarstwo w tym roku przekroczyłem:p Dlatego chciałbym zrobić kopyto a'la MacGyver, tj. z tego co mam pod ręką guma do żucia, taśma klejaca, jakiś tam laminat:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 jak chcesz to moge ci wyslac bo mi zostalo sporo jak rodzice rematowali dom hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.