Kwasiu Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Niedawno zakupiłem kadłub laminatowy z myślą o stworzeniu spalinowego akrobata. Miała to być maszynka do lekkiego 3D, miała robić zawis beczkę pętle i tego typu figury. Kadłub ma 95cm bez owiewki silnika i prezentuje się następująco Profil to coś koło tego I tu moje pytanie czy z takim profilem da się zrobić coś do lekkiego 3D czy musi być symetryczny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Jest to profil do podstawowej akrobacji,3D nie polatasz,przecież można zmienić profil np na NACA 0021 ale myśle że nie ma sensu robić modelu 3D z kadłubem laminatowym ,chyba że jest lekki,jeśli możesz to podaj wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 jak ostatnio ważyłem to 305g z owiewką silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zmiana profilu na symetryczny nic nie da,widać po wycięciu w kadłubie że jest tam dodatni kat natarcia skrzydła a nie 0 stopni.Na siłę da się tam wstawić skrzydło z symetrycznym profilem ale przeróbki będą konieczne. Jeżeli się nie zdecydujesz na budowę to możemy pogadać i odkupię go od Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 i tu moje pytanie czy przerabiać ten kadłub, bawić się z nim czy sprzedać i zacząć wszystko od początku?? Czy da się z tego coś zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Pewnie że się da ale tylko coś do podstawowej akrobacji ,widząc grubość profilu jeżeli nie będzie lekki to lot będzie przypominał niektóre modele z cmpro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 A co myślicie o Extrze ze strony profili?? Ta o rozpiętości 150cm i długości 137cm?? Budował ja ktoś?? Tu jest link do ściągnięcia planów http://www.profili2.com/eng/pre_download_plan.asp?Id=474 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.