Sobol Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Kupiłem niedawno swój pierwszy model Phantom 210 i po prostu jak latałem dostosowywałem totki (do gury aby leciał i się połamały i mam pytanie jak je najlepiej przymocować na taśmę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Lotki na skrzydłach ? Czy ster wysokości bo raczej lotkami na skrzydłach sie modelu nie unosi a jak Ci się one połamały ? Jeżeli po prostu wyleciały z zawiasów to możesz to CA skleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 i po prostu jak latałem dostosowywałem totki (do gury aby leciał i się połamały ?????? Ale o co chodzi :shock: i mam pytanie jak je najlepiej przymocować na taśmę? Najlepiej je na tasme przymocowac. Ja bym tak zrobil - tak bedzie najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Lotki na sterze wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Lotki na sterze wysokości Nie ma czegoś takiego. Są albo lotki, albo ster wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 No te skrzydło tylne poziome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Statecznik poziomy. Do niego mocujesz ster wysokości, lotki to stery na skrzydłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 To na stateczniku poziomym odpadły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 To przyklej. Powinno być dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Tylko to dobrze sklej bo na 5m może być dobrze a sie okaże, że na 15m sie rozleci i już ratunku nie będzie Jedynie silnikiem sterować ale jak początkujący jesteś to nie będziesz wiedział o co chodzi :] EDIT: P.S: Albo zrób fotke i pokaż o co Ci dokładnie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Chodziłem na modelarstwo ale się trochę zapomniało. A więc skleiłem ale się wznosić nie chce. podniosłem trochę do góry te lotki na sterze a na skrzydle nie trzeba? A fotki samolotu daje Tu trzeba lotki do góry tak? A tu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Jeżeli dobrze wiem to on nie ma serw na lotkach ani na sterze wysokości tylko sterujesz obrotami silnika więc lotki muszą zostać po pozycji poziomej -------- a ster wysokości może być trochę uniesiony ale nie za mocno... No i ten model nie ma w prawdzie żadnego porównania do modelu z serwami... EDIT: No i znalazłem opis ale kawałek zacytuje: "Zdalnie sterowany model samolotu PHANTOM SUPER 210 dla początkujących modelarzy. Sterowany dwukanałową proporcjonalną aparaturą, wznoszący się i skręcający za pomocą dwóch skalibrowanych ze sobą silników elektrycznych. " :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 no serw nie ma ale powinien latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Naładuj akumulator ster wysokości unieś troszeczkę do góry a te na skrzydłach (lotki) zmień na neutrum (centralnie do płata skrzydła) i próbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobol Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Lotki na skrzydłach są nie ruszane więc są prosto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.