Skocz do zawartości

Lotki (mocowanie)

Sobol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem niedawno swój pierwszy model Phantom 210 i po prostu jak latałem dostosowywałem totki (do gury aby leciał i się połamały i mam pytanie jak je najlepiej przymocować na taśmę?

Opublikowano

Lotki na skrzydłach ? Czy ster wysokości bo raczej lotkami na skrzydłach sie modelu nie unosi a jak Ci się one połamały ? Jeżeli po prostu wyleciały z zawiasów to możesz to CA skleić.

Opublikowano
i po prostu jak latałem dostosowywałem totki (do gury aby leciał i się połamały

??????

Ale o co chodzi :shock:

i mam pytanie jak je najlepiej przymocować na taśmę?

Najlepiej je na tasme przymocowac.

Ja bym tak zrobil - tak bedzie najlepiej.

Opublikowano

Tylko to dobrze sklej bo na 5m może być dobrze a sie okaże, że na 15m sie rozleci i już ratunku nie będzie :P Jedynie silnikiem sterować ale jak początkujący jesteś to nie będziesz wiedział o co chodzi :]

EDIT:

P.S: Albo zrób fotke i pokaż o co Ci dokładnie chodzi.

Opublikowano

Chodziłem na modelarstwo ale się trochę zapomniało. A więc skleiłem ale się wznosić nie chce. podniosłem trochę do góry te lotki na sterze a na skrzydle nie trzeba? A fotki samolotu daje

34oqyhd.jpg

Tu trzeba lotki do góry tak?

A tu?

2cet6jk.jpg

Opublikowano

Jeżeli dobrze wiem to on nie ma serw na lotkach ani na sterze wysokości tylko sterujesz obrotami silnika więc lotki muszą zostać po pozycji poziomej -------- a ster wysokości może być trochę uniesiony ale nie za mocno... No i ten model nie ma w prawdzie żadnego porównania do modelu z serwami...

EDIT:

No i znalazłem opis ale kawałek zacytuje:

"Zdalnie sterowany model samolotu PHANTOM SUPER 210 dla początkujących modelarzy. Sterowany dwukanałową proporcjonalną aparaturą, wznoszący się i skręcający za pomocą dwóch skalibrowanych ze sobą silników elektrycznych. "

:roll:

Opublikowano

Naładuj akumulator ster wysokości unieś troszeczkę do góry a te na skrzydłach (lotki) zmień na neutrum (centralnie do płata skrzydła) i próbuj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.