Motylasty Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 kurde... foty nie widze :/ No kurde a jak masz widzieć jak on to nieziemsko wypolerował. A tak na serio oczywiście inną sprawą jest polerowanie szyby do motorówki a inną polerowanie jakiegoś modelarskiego "częścia" Dodam od siebie że metoda jaka opisałem doskonale się sprawdza w ratowniu "nieczytanych" pły CD i DVD.
utopia Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 może teraz pójdzie sprawdźcie proszę czy u Was bangla?
instruktor Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 "polernąć sobie można wszystko od kamieni po jajka " I tu Krzysiu jest problem , czy to nie boli ? :twisted:
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Pleksę trudno uciąć w domowych warunkach tak aby była ładna powierzchnia. Dość ładnie wychodzi laserem ale raczej nie wytnie ci tego firma typu artex(mała moc lasera) U mnie w pracy tniemy pleksę do 8mm bo mamy za słaby laser Tu się z kolegą nie zgodzę Na moim laserze tniemy "spokojnie" pleksi do 15 mm grubości - fakt że posuw wynosi 1 mm / sek. przy 90% mocy...... Producent podaje że można ciąć pleksi do 35 mm - nie sprawdziłem jeszcze tej informacji Tu info dotyczące parametrów maszyny http://www.lasery.3h.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=45
utopia Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Przyjaciel tnie mi plexi ( poliwęglan dokładnie) na laserku o mocy 50W . Jednym z tajników jest ponoć uzycie pełnej mocy oraz niedopuszczanie do gwałtownego ostygnięcia materiału ale ja już sie w to niezagłębiałem .....ważne że działa
tom000 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ale w którym miejscu kolega Kakabe, się ze mną nie zgodzi? W tym że u mnie w pracy tniemy plexę do 8mm?
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ale w którym miejscu kolega Kakabe, się ze mną nie zgodzi? W tym że u mnie w pracy tniemy plexę do 8mm? W tym że nie wytnie grubszego plexi firma typu "Artex" Mój laser ma 80 W mocy i radzi sobie z 15 mm plexi (taką "prawdziwą" kupowaną w Tuplexie)
tom000 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Masz rację artex tnie do 10mm a nie do 8 .... :roll:
makaroni Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 ja plexi supermarketowe tnę piłą włosową, bardzo ważne jest aby nie zdejmować folii przy tnięciu bo wtedy plexi się topi - piła się przykleja i łamie po tym wszystkim oczywiście szlifowanie detali nie robię wiec taka metoda mi odpowiada jakościowo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.