Motylasty Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 kurde... foty nie widze :/ No kurde a jak masz widzieć jak on to nieziemsko wypolerował. A tak na serio oczywiście inną sprawą jest polerowanie szyby do motorówki a inną polerowanie jakiegoś modelarskiego "częścia" Dodam od siebie że metoda jaka opisałem doskonale się sprawdza w ratowniu "nieczytanych" pły CD i DVD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 może teraz pójdzie sprawdźcie proszę czy u Was bangla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 bangla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 "polernąć sobie można wszystko od kamieni po jajka " I tu Krzysiu jest problem , czy to nie boli ? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 zalezy komu polerkuejmy :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Pleksę trudno uciąć w domowych warunkach tak aby była ładna powierzchnia. Dość ładnie wychodzi laserem ale raczej nie wytnie ci tego firma typu artex(mała moc lasera) U mnie w pracy tniemy pleksę do 8mm bo mamy za słaby laser Tu się z kolegą nie zgodzę Na moim laserze tniemy "spokojnie" pleksi do 15 mm grubości - fakt że posuw wynosi 1 mm / sek. przy 90% mocy...... Producent podaje że można ciąć pleksi do 35 mm - nie sprawdziłem jeszcze tej informacji Tu info dotyczące parametrów maszyny http://www.lasery.3h.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Przyjaciel tnie mi plexi ( poliwęglan dokładnie) na laserku o mocy 50W . Jednym z tajników jest ponoć uzycie pełnej mocy oraz niedopuszczanie do gwałtownego ostygnięcia materiału ale ja już sie w to niezagłębiałem .....ważne że działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ale w którym miejscu kolega Kakabe, się ze mną nie zgodzi? W tym że u mnie w pracy tniemy plexę do 8mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ale w którym miejscu kolega Kakabe, się ze mną nie zgodzi? W tym że u mnie w pracy tniemy plexę do 8mm? W tym że nie wytnie grubszego plexi firma typu "Artex" Mój laser ma 80 W mocy i radzi sobie z 15 mm plexi (taką "prawdziwą" kupowaną w Tuplexie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Masz rację artex tnie do 10mm a nie do 8 .... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaroni Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 ja plexi supermarketowe tnę piłą włosową, bardzo ważne jest aby nie zdejmować folii przy tnięciu bo wtedy plexi się topi - piła się przykleja i łamie po tym wszystkim oczywiście szlifowanie detali nie robię wiec taka metoda mi odpowiada jakościowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.