czaja18 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Witam Chce wam zaprezentowac mój nowy modelik na zbocze: Jego dane: Rozpiętośc 80 cm Długośc 60 cm Pow. skrzydła 12 dm2 Profil rg 15 Waga bez wyposażenia i popychaczy ok. 160g Masa docelowa 260g Załatwiłem go sobie bo w maju mam zamiar pojecha nad morze a w samochodzie będą 4 osoby wię musiał to byc mały modelik. Jak sie uda to może spodkam sie tam z Malinem i Arturem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Pochwal sie gdzie go "zalatwiles " i za ile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 fajny model:) prosze o filmiki jak bedziesz latal. profil jak do fox'a wiec akro mile widziane pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Załatwilem go u producenta . Firma MODELLOT. Wszystkie moje laminaty tam kupuje. Dogadałem sie bo jestem u niego stałym klijentem i wyszło mi 60zł za kadłub i skrzydło. Oblot może będzie na następny weekend ale na filmy z akro nie ma co liczy bo jeszcze słabo latam. najwyżej pętla i beczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian123 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 To ten moedel o którym mi disiaj mówiłeś?? W tygodniu musze przejść się do producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 A w jakim stanie jest model jak go dostajesz od producenta ?? Moze dasz mi na PM namiary ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Tak Troche przy nim podłubałem i z wyposarzeniem: Odbiornik Snawa 831 25g Pakietem 4xaaa Hitech hs-81 conrad es-05 I wszystkimi drobnostkami wyszło mi 274g. Pozostało mi troche go upiękrzyc i oblatac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 NIezła maszynka. Wpadaj na wydmy sprawdzimy go z moim bobolem 2 i Artura bobolem1 . Bardzo jestem ciekaw co rg 15 potrafi - powinien być szybki Wygląda obiecująco, a i cena reweleacja :wink: Też bym namiary poprosił na producenta. Koniecznie zrób relacje z oblotów - taki model to i z holu może ładnie namieszać w powietrzu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Nie wiem jaka jest jego cena. Ja go wziełem po znajomości. Dostałem skrzydło i kadłub. Edit: Jutro wezme od niego cennik i zamieszcze na forum przedewszystkim robi szybowce zboczowe ale w ofercie ma wilge 2.4m i pare innych dużych spalinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 MODELLOT byl na Zarze i tam modelik kosztowal 180zeta. O ile pamietam to nazywa sie SMYK ( ale nie jestem pewien )Maja go w 2 wersjach 80cm i 110cm. Kadlubik moze przyciezki, ale ladnie wykonany. Skrzydla tez niezle, ale zdarzaja sie niedorobki. W jednym zestawie jaki ogladalem krawedz splywy byla "rozepchana" przez klej polimerowy i miejscami miala ponad 1,5mm :? W kazdym razie mialem na niego straszliwa ochote i byc moze jeszcze skozystam Modelik ma sliczna sylwetke a na zywo wyglada jeszcze lepiej. Natarcie z tego co pamietam jest robione z laminatu a calosc platow robiona w formie wiec polowki pasuja do siebie idealnie EDIT Moze byc w wersji ze statecznikiem V i taki mi sie bardziej podoba - ladniejsza sylwetka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Tak model nazywa sie SMYK 110 rozp. kosztuje 200zł. Według mnie ich ciekawą ofertom jest Panda- szybowiec zboczowy o rozpiętości 1,5m za 280zł dla porównania najtańszy szybowczyk 1,5m w arthobby kosztuje 380zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Jeśli możesz, to wrzuć jakieś namiary na producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 I po oblocie :!: Szybowiec latał świetnie pokusiłem się nawet o małe akro Troche sie go bałem przed lotem bo myślałam że to będzie ostrzejszy przecinak a ja nigdy wcześniej nie latałem na lotkach ale jak sie okazało jest to łatwiejsze i bezpieczniejsze niż latanie na samym kierunku. Niestety nie mam fotek ani filmów bo zapomniałem naładowa aku do aparata. Latanie takim czymś to prawie 300g czystej frajdy w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.