pebis Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Tak jak pisałem na stronie http://www.szabatowski.com/forum/viewtopic.php?t=856&postdays=0&postorder=asc&start=0 kilka fotek modelu ze styroduru kolegi z lotniska - Marka. Ten prosty w obróbce materiał, lekki i dość odpory na urazy, pozwala szybko zrobić coś i polatać. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że estetyka tychże modeli odbiega znacznie od tych z balsy ale w powietrzu dają taką samą radość latania i mniej stresu przy jakiejkolwiek kolizji. Materiał zazwyczaj to wytrzymuje. Wczoraj dość dobra pogoda skłoniła nas do wypadu na lotnisko i sprawdzenia jak ten model-prototyp będzie się zachowywał w powietrzu przy temperaturze 1st. C. Było trochę kłopot.ów z odpaleniem silnika ale jak widać na fot. "poszedł w górę" i wylądował. O dalszych jego losach i lotach w następnych postach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Cześć!! Modelik wydaje się ciekawy jak na moje umiejętnośći tj. tani i nie będzie mi go żal. tak więc można poprosić o jakąś dokumentacje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebis Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Model zrobiony został wg planów umieszczonych na stronie: :arrow: http://quicker.rchomepage.com/foam_flat_wing_funfly.html Silnik OS Max 46LA Miłej budowy, w imieniu swoim jak i konstruktora polskiej wersji - Marka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Jak modelik zachowuje sie w powietrzu? Reaguje zbyt dobrze czy zbyt pozno?? Wierze ze jest idealny. Kiedys trzeba bedzie zrobic jakiegos akrobata. Bardzo ciekawy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebis Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Wg kolegi , który oblatywał model cyt"prowadzi się jak po sznurku, bardzo szybko reaguje na stery". Byłem przy oblocie i mogę to potwierdzić. Przy wolnych obrotach silnika też jest stabilny, jeżeli się go dobrze wyważy. Niestety zmieniła się pogoda i mamy tylko wykonanych parę lotów. :cry: Czekamy na poprawę pogody. Byle do wiosny 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.