VJ_Adams Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam wszystkich Dziś po ładowaniu pakietu postanowiłem wytorowac łopaty oraz wytrymowac w przygotowaniu do pierwszej próby zwisu. Włączyłem aparaturę (gaz na zero), podłączyłem zasilanie, 20cm nad ziemia i zachodzi do przodu i w bok no to trym jeden, trym 2, trym 3, aż w pewnym momencie, gdy zdejmowałem obroty silnika, zaczął na 3/4 obrotach obracać wirnikiem i próbował się unieść ale miałem za małe kąty łopat jeszcze, gaz na zero a tu obrony na 3/4. O co chodzi? Rewersy na nadajniku Dół Góra Dół Góra, Przełączniki pod 3-4 bateria obydwa z prawej strony. Tymer gazu na minimum. Wszystko dobrze podłączone, idle up wyłączony czyli przesunięty przełącznik do tyłu. Poradzie coś, serwa działają poprawie i silnik ogonowy tez. O co tu chodzi Po prostu gdy podłącze zasilanie odbiornika to wirnik sam zaczyna się kręcić na niemałych obrotach. wszystko inne działa poprawie tylko silnik tak wariuje. Pozdrawiam Adam
Barlu Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Może masz odbiornik lub regulator walnięty. Spróbuj silnik podpiąć pod inny regulator i odbiornik :wink:
VJ_Adams Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2009 chyba nie wiesz o jakim helikopterze mówię, on ma wbudowany odbiornik 4in1.
Marcinmb Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 ja mialem to samo po krecie...Wymienilem 4in1 i wszystko wrocilo do normy...Jesli nie znajdziesz innego rozwiazania to to moze byc przyczyna..
VJ_Adams Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2009 no to możliwe bo latałem latałem 20cm na ziemią i nagle przy lądowaniu zaczął się tak non-stop kręcić. Gdzie kupiłeś 4in1 i za ile?
Marcinmb Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 kup[ilem od kolegi ktory rozwalil doszczetnie swopjego zostalo niedoze a ten modol wydawal sie nienaruszony..jak podlaczylem bylo ok wiec kupilem ;]poszukaj na allegro.pl
VJ_Adams Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2009 w moim pewnie regulator padł
Malker Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 A latałeś jeszcze raz po tym co widziałeś? Jak by to był regulator to na każdym stopniu gazu inaczej by się zachowywał a mówisz, że tylko jak dasz na 3/4 gazu czy jakoś tak
VJ_Adams Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2009 wysłałem do naprawy, zobaczymy czy naprawa poskutkuje, padł regielek w 4 in 1
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.