VJ_Adams Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam wszystkich Dziś po ładowaniu pakietu postanowiłem wytorowac łopaty oraz wytrymowac w przygotowaniu do pierwszej próby zwisu. Włączyłem aparaturę (gaz na zero), podłączyłem zasilanie, 20cm nad ziemia i zachodzi do przodu i w bok no to trym jeden, trym 2, trym 3, aż w pewnym momencie, gdy zdejmowałem obroty silnika, zaczął na 3/4 obrotach obracać wirnikiem i próbował się unieść ale miałem za małe kąty łopat jeszcze, gaz na zero a tu obrony na 3/4. O co chodzi? Rewersy na nadajniku Dół Góra Dół Góra, Przełączniki pod 3-4 bateria obydwa z prawej strony. Tymer gazu na minimum. Wszystko dobrze podłączone, idle up wyłączony czyli przesunięty przełącznik do tyłu. Poradzie coś, serwa działają poprawie i silnik ogonowy tez. O co tu chodzi Po prostu gdy podłącze zasilanie odbiornika to wirnik sam zaczyna się kręcić na niemałych obrotach. wszystko inne działa poprawie tylko silnik tak wariuje. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Może masz odbiornik lub regulator walnięty. Spróbuj silnik podpiąć pod inny regulator i odbiornik :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 chyba nie wiesz o jakim helikopterze mówię, on ma wbudowany odbiornik 4in1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 ja mialem to samo po krecie...Wymienilem 4in1 i wszystko wrocilo do normy...Jesli nie znajdziesz innego rozwiazania to to moze byc przyczyna.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 no to możliwe bo latałem latałem 20cm na ziemią i nagle przy lądowaniu zaczął się tak non-stop kręcić. Gdzie kupiłeś 4in1 i za ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 kup[ilem od kolegi ktory rozwalil doszczetnie swopjego zostalo niedoze a ten modol wydawal sie nienaruszony..jak podlaczylem bylo ok wiec kupilem ;]poszukaj na allegro.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 w moim pewnie regulator padł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 A latałeś jeszcze raz po tym co widziałeś? Jak by to był regulator to na każdym stopniu gazu inaczej by się zachowywał a mówisz, że tylko jak dasz na 3/4 gazu czy jakoś tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 wysłałem do naprawy, zobaczymy czy naprawa poskutkuje, padł regielek w 4 in 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.