Skocz do zawartości

Ciekawe modele firmy MODELLOT

czaja18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce wam zaprezentowa oferte modeli firmy MODELLOT.

Na początek SMYK 1,1m :

smykmp8.jpg

Panda 1,5m :

pandacs3.jpg

Mewa 1,5m :

mewajj0.jpg

Fregata 2m :

fregatazp9.jpg

Albatros 2,5m :

albatrosft7.jpg

Jantar 3m:

jantar3mpk5.jpg

Jantar 3,7m:

jantar37mzt6.jpg

Jantar 2b 6m:

jantar6mba0.jpg

Marabu:

maraburk1.jpg

Extra 300:

extrapc7.jpg

Cap 323:

capne5.jpg

PZL-104 Wilga 35:

wilgauh1.jpg

A oto cennik:

cennikvh1.jpg

Tak wygląda zestaw przygotowany do wysyłki:

smykgx4.jpg

smyk2gd1.jpg

pandadw5.jpg

panda2gy9.jpg

Kontakt:

Mariusz i Leszek Dakiniewicz

Tel. (074) 833 92 35 i 507065496

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cześć, czy modele mają stronkę internetową ? głównie chodzi o ceny i zdjęcia

Tomek

Opublikowano

dzięki, a znasz może przykładowe ceny modeli ? jaka jest jakość wykonania skrzydeł ?

Tomek

Opublikowano

upsss... Nie zauwazyłem modelu "oto cennik" :)

Dzięki za obudzenie :)

Tomek

Opublikowano

Skrzydełka są wykonywane metodą styro + fornir w formie. Wage postaram się podac w najbliższym czasie i wrzuce więcej fotek. Co do stronki to na razie nie ma ale w najbliższym czasie to się pewnie zmieni. Na razie są przygotowywane materiały na nią.

Opublikowano

Jest możliwość zakupienia samych skrzydeł ? A czy można zamówic skrzydła np dodatkowo wzmocnione węglem (podesłanym przez zamawiającego ?)

Tomek

Opublikowano

Wrzuć też jak może wagę bo to podstawa w szybwocach. Cegłe to każdy umie zrobić :wink:

Ceny nawet atrakcyjne ,ciekawe jak jakość. Zauważyłem że smyk ma już wycięte lotki - wszystkie mają to juz? Wycięte lotki to zaleta(mniej roboty) jak i wada (gdyby ktoś chciał np.krawędziowe)

Opublikowano
... a czy można zamówic skrzydła np dodatkowo wzmocnione węglem (podesłanym przez zamawiającego ?)

Tomek

a jak się ma sprawa ze skrzydełkami na zamówienie ?

P.S. Ciekawa oferta. Jak to się stało, że wcześniej jakoś nie było słychac o tych modelach ? Czy to nowa firma, czy powstała z już istniejącej firmy ?

Opublikowano
P.S. Ciekawa oferta. Jak to się stało, że wcześniej jakoś nie było słychac o tych modelach ? Czy to nowa firma, czy powstała z już istniejącej firmy ?

Ano tak to jest ze wieksza produkcja tej firmy idzie poza granice i nic dziwnego. Sa pewne firmy o ktorych nie slychac, ktore nie maja stron bo szkoda im czasu na zajmowanie sie tym skoro maja rynek zbytu.

Takim przykladem jest L.Kwarcinski ktory jest klasa sama w sobie i tez strony nie ma i nie narzeka na brak pracy

Opublikowano

Cennik pojedyńczych elementów:

skantt5.jpg

skan001zz2.jpg

Firma ma około 5 lat i wiele ich modeli idzie za granice. Ostatni mieli zamówienie na chyba 20 szybowców na targi niemieckie.

Skrzydła mogą robic z dowolnego materiału nawet kompozytowe.

Opublikowano

jak dla mnie to ceny modeli, przynajmniej tych wiekszych są raczej mało okazyjne, jantar 3m za 800zl?? znajomi zamowili ostatnio w pięciu gdzies spoza granicy(nie wiem czy nie przypadkiem prosto z chin) jantara 2,6m gotowy, oklejony, polakierowany za 280zl sztuka z przesylka

Opublikowano

Też uważam ze ceny nie są zbyt atrakcyjne , jednak trzeba przyznać że nie sa też zbytnio wygórowane. Ot takie średnie.

Stateczniki śmiesznie drogie ale w więkości sklepów są podobne. Miło zaskoczyły mnie jednak ceny samych płatów 2m -200zł to atrakcyjna cena trzeba przyznać obiektywnie :wink:

Opublikowano
znajomi zamowili ostatnio w pięciu gdzies spoza granicy(nie wiem czy nie przypadkiem prosto z chin) jantara 2,6m gotowy, oklejony, polakierowany za 280zl

TAka cena to rewelacja wiec moze dowiesz sie cos wiecej o sposobie zamowienia, producencie itd. Wiadomo ze chinszczyzna nie idzie zawsze w parze z jakoscia, ale przy tej cenie....

Co do cen naszych producentow to nie ma co sie dziwic.."Nasze" modele sa atrakcyjne cenowo na zachodzie a u nas te z chin, tyle ze nasze jakosciowo bija o glowe chinszczyzne zazwyczaj

Opublikowano
Miło zaskoczyły mnie jednak ceny samych płatów 2m -200zł to atrakcyjna cena trzeba przyznać obiektywnie

Malinn JA mam goscia - magika od skrzydelek. Jest jeszcze tanszy i robi naprawde swietnie. Za skrzydelko podobne do ZAagiego

-rozpietosc 1,5m,

-odciete i obrobione lotki ( podobnie obrobione odciecia w platach. )

-wyciete otwory pod serwa i kanaly na okablowanie,

-skrzynka bagnetowa

- skrajne zebra sklejkowe

Po prostu polakiertowac, wsadzic elektronike, dokleic badz dokrecic winglety

A wszystko to za 160zl!!!!!!!

Ahhhh. Zapomnialem...jeszcze bagnet stalowy utwardzany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.