Motylasty Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Napotkałem na problemu modu w nadajniku owym. Zanabyłem go wyposażony w MODE-2, a ja akurat śmigam na MODE-1. Pogmerałem trochę w internacie i przeróbki dokonałem. Do zmiany trybu MODE nadajnika ESKY 0404 potrzebne nam będą dwa narzędzia : - śrubokręt krzyżakowy - penseta. Zmiana w nadajniku ESKY 0404, który zazwyczaj sprzedawany jest w systemie MODE-2 na MODE-1 ogranicza się do kilku prostych czynności. Cała operacja zajmuje ok 10-15 minut. Po wyjęciu akumulatorów odkręcamy cztery śruby mocujące tylną pokrywę. Otwieramy nadajnik i odchylamy tylną ściankę ( możemy odpiąć dla wygody kabel zasilania ). Po odchyleniu ścianki ściągamy z prawego drążka blaszkę dociskową po uprzednim wykręceniu mocującej ją śrubkę. Zdejmujemy przy pomocy pęsety sprężynkę dociskową, odkręcamy i wyjmujemy docisk tej sprężynki, a następnie wyjmujemy element dociskający ( pionujący ) przy pomocy tej sprężynki drążek. Elementy te możemy przetrzeć szmatką, gdyż fabrycznie są dość zdrowo upaprane wazeliną techniczną. Na zdjęciu poniżej widzimy wyjęte elementy. Elementy te następnie montujemy w lewym drążku. Wpierw wkładamy docisk drążka (1) , następnie przy pomocy pęsety zakładamy na docisk sprężynkę (2). Wkładamy w gniazdo górny uchwyt sprężynki (3) , delikatnie naciągamy sprężynkę i kotwiczymy ją w tym uchwycie. Dokręcamy blaszkę dociskową drążka (4). W lewym dolnym rogu otwartego nadajnika widzimy płytkę drukowaną. Na płytce tej znajdziemy u dołu dwa przełączniki dwupozycyjne. Ustawiamy je w sposób pokazany na fotografii, tzn lewy przełącznik w dół, prawy w górę. Wpinamy kabel zasilający i zamykamy nadajnik. Wkładamy akumulatory. Opis mój jest sprzeczny jest z opisem, który znalazłem na epheli.pl gdzie podano : MODE 1 - lewy dół, prawy dół MODE 2 - lewy dół, prawy góra MODE 3 - lewy góra, prawy góra MODE 4 - lewy góra, prawy dół U mnie zadziałało ustawienie które przedstawiłem. Oczywiście nie biorę jakiejkolwiek odpowiedzialności za skutki przestawienia nadajnika w sposób który podałem. Wspomniany opis epheli : http://epheli.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=407&mode=thread&order=0&thold=0
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.