Reinchenbach Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Witam. Mam nietypowe zapytanie. Czy ktoś z forumowiczów będzie robił w niedługim czasie zakupy w hobbycity? Chodzi mi o to, że nie mam możliwości zakupów za granicą a chciałbym kupić tam pakiet Li-Pol 3s(ewentualnie dwa). Jeśli chodzi o koszty to nie byłoby żadnych problemów, widzę to tak że osoba zamówiłaby paczkę, a ja bym zapłacił jej w złotówkach(po wcześniej dogadanym kursie) za ten pakiet i za przesyłkę. Byłby ktoś w stanie pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Ja również bym się z miłą chęcia dopisał,może by zrobić zakup grupowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 zakładasz konto sobie na pay-pal wpłacasz złotówki na to konto i cały świat otworem stoi przewalutowanie nastąpi automatycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinchenbach Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 A mogę wpłacić te złotówki przekazem na poczcie??Tak, że płacę Pani na poczcie gotówką i ta kwota znajdzie się na koncie Pay-Pal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 tak z poczty będzie to szło kilka dni ale nawet pay-pal podaje że może minąć 2-4 dni do zaksięgowania . na tą chwile kurs wynosi 3,078 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinchenbach Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Oo bardzo mnie ucieszyła ta wiadomość A jeżeli np. przedmiot kupowany plus paczka kosztują razem 50$ to z pay-pala na konto sklepu zostanie przekazana ta kwota zgodnie z kursem waluty i okaże się że na granicy nałożyli cło, to za to cło płacę przy odbiorze ?? I ostatnie pytanie: w hobbycity podawana cena przesyłki to jest tylko do granicy polskiej a dalej idzie paczka polską pocztą i płacę za przesyłkę wewnątrz kraju oddzielnie czy jest to już cena dostarczenia do mnie do domu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 W HK to jest cena już do Ciebie . jak dojdzie cło - peszek ....loteria ale cło płacisz w kraju jednak dla malutkiej paczki to jest bardzo wątpliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Można też zapłacić Wester Union. Tylko trzeba od HK wyciągnąć adres. Co jest bardzo trudną sztuką, bo podają tylko imię, nazwisko i (Honkong) Nie wiem czy te dane wystarczą do takiego przelewu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziblyy Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 a co do tego cła to jak to jest naliczane? bo mam zamiar zamówić parę rzeczy i waga przesyłki ma wynosić jakieś 900g opłata z przesyłkom wyjdzie mi niemal 100$. czy to cło jest jakimś procentem ceny czy jak i czy jeszcze do cła nie dopłaca się jakichś innych podatków ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 cło może dać urząd celny Moja paczka do 1kg przeszła przez cło ale dziwnym trafem nie było nic do zapłaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Reinchenbach, jak chcesz to ja na dniach będę robiły zakup w HC, także jak chcesz to napisz do mnie na gg, to ustalimy co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.