Gość Addriano Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Trawiony nocną gorączką w ciemnościach pracowni, ciemnych zwidach i krótkich przebyłaskach świadomości zamiast zabrać sie za oklejenie DHC2 papierem. W mej chorej głowie (mam L4 jak by sie kto pytał :twisted: ) Powstał obraz który szybko poczoł się przeistaczać w rzeczywistość i tak około godziny 23:30 powstało coś takiego: I teraz kto z szanownych kolegów odgadnie co to za samolot co za pomysł na model zrodził sie w mojej głowie. Powiem tylko ze pierwowzór latał na silniku od WV garbusa. Mój bedzie na jakąś elektryke a jaką sie zobaczy;) Pozdrawiam Ps. Zwycięzcy stawiam browara jeśli zas bedzie nie letni dostanie lizaka. 007 nie bierze udziału w konkursie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Czy chodzi tutaj o Teenie Two http://free.polbox.pl/f/fabiniak/patowce.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Wiem o jakim modelu mówisz tylko mi nazwa wyleciala z głowy. Widziałem plany tego modelu w sali 1:1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Tulak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Wolksplan czy jaks tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Czesc Ogłaszam wszem i wobec ze Motyl otrzymuje nagrode główną. Jeszcze tylko sprawdzenie dowodu osobistego i staje właściciele puszki browara. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 NIe wystarczy że mam zone i 2 córki ?? Musi byś ten dowód ?? I ma być Osobisty czy może być państwowy ?? A ak serio to buduj chłopaku bo swego czasu naprawde chodził mi po głowie plan wykorzystania tych planów 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Hehe Wszycy tak mówią A tak na poważnie to budowa prawdziwego samolotu choćby UL'a takiego jak Tulak czy inny wynalazek to naprawde niesamowite wyzwanie i wymaga całą mase samozaparcia. Znam jednego który rozpoczoł taką budowe a w tej chwili ma kompletną kratownice ze skrzydłami do sprzedania bo nie ma juz do tego serca. Co do modelu to Volksplane VS-1 Rozpiętość 1000mm długość około 750mm Planowany napęd to prawdopodobnie Zbigor o ile wkońcu uda mi sie go uruchomić(przebicie do statora trzeba przewijać ) Planowany profil Clark Y 12% cięciwa 175mm. Zastanawiam się tylko czy nie zrezygnować ze steru kierunku ale co to była by za 1/2makieta. Ide dłubać 3majcie sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Za dużo jest samolotów na silnik z garbusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Kuba teraz sie lata na Subaru suzuki i nissanie A no i Motocyklowe BMW ale to jeszcze rarytas. Co do modelu aktualny stan wygląda tak: Kadłubik po szpachlowaniu: A tu przymiarka skrzydełek trzeba by jeszcze odciąć lotki, chyba tez wytne je ze styroduru: Narazie to na tyle dumam jak by tu osłone silnika wykonać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.