Gość Addriano Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Trawiony nocną gorączką w ciemnościach pracowni, ciemnych zwidach i krótkich przebyłaskach świadomości zamiast zabrać sie za oklejenie DHC2 papierem. W mej chorej głowie (mam L4 jak by sie kto pytał :twisted: ) Powstał obraz który szybko poczoł się przeistaczać w rzeczywistość i tak około godziny 23:30 powstało coś takiego: I teraz kto z szanownych kolegów odgadnie co to za samolot co za pomysł na model zrodził sie w mojej głowie. Powiem tylko ze pierwowzór latał na silniku od WV garbusa. Mój bedzie na jakąś elektryke a jaką sie zobaczy;) Pozdrawiam Ps. Zwycięzcy stawiam browara jeśli zas bedzie nie letni dostanie lizaka. 007 nie bierze udziału w konkursie
GregorianR Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Czy chodzi tutaj o Teenie Two http://free.polbox.pl/f/fabiniak/patowce.html
motyl Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Wiem o jakim modelu mówisz tylko mi nazwa wyleciala z głowy. Widziałem plany tego modelu w sali 1:1.
Gość Addriano Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Czesc Ogłaszam wszem i wobec ze Motyl otrzymuje nagrode główną. Jeszcze tylko sprawdzenie dowodu osobistego i staje właściciele puszki browara. Pozdrówka
motyl Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 NIe wystarczy że mam zone i 2 córki ?? Musi byś ten dowód ?? I ma być Osobisty czy może być państwowy ?? A ak serio to buduj chłopaku bo swego czasu naprawde chodził mi po głowie plan wykorzystania tych planów 1:1
Gość Addriano Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Hehe Wszycy tak mówią A tak na poważnie to budowa prawdziwego samolotu choćby UL'a takiego jak Tulak czy inny wynalazek to naprawde niesamowite wyzwanie i wymaga całą mase samozaparcia. Znam jednego który rozpoczoł taką budowe a w tej chwili ma kompletną kratownice ze skrzydłami do sprzedania bo nie ma juz do tego serca. Co do modelu to Volksplane VS-1 Rozpiętość 1000mm długość około 750mm Planowany napęd to prawdopodobnie Zbigor o ile wkońcu uda mi sie go uruchomić(przebicie do statora trzeba przewijać ) Planowany profil Clark Y 12% cięciwa 175mm. Zastanawiam się tylko czy nie zrezygnować ze steru kierunku ale co to była by za 1/2makieta. Ide dłubać 3majcie sie.
qba Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Za dużo jest samolotów na silnik z garbusa
Gość Addriano Opublikowano 23 Lutego 2007 Opublikowano 23 Lutego 2007 Kuba teraz sie lata na Subaru suzuki i nissanie A no i Motocyklowe BMW ale to jeszcze rarytas. Co do modelu aktualny stan wygląda tak: Kadłubik po szpachlowaniu: A tu przymiarka skrzydełek trzeba by jeszcze odciąć lotki, chyba tez wytne je ze styroduru: Narazie to na tyle dumam jak by tu osłone silnika wykonać. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.