Doktorek511 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 witam. mam samolo nemo e sky i przy dzisiejszych lotach nieszczęsliwie uderzyłem w ziemię ze pękła ośka.. chodzi mi o tą na której jest śmigło. i tu pojawia sie moje pytanie czy mozna cos takioego kupic? szukałem w googlach ale nic nie znalazłem.. chyab dlatego ze nie wiem jak tro sie fachowo nazywa:P proszę o pomoc szczególnie uzytkowników nemo którzy chyba zrozumieja o co mi chodzi:P z góry dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 (jak nieznajdziesz orginalnej) a jaką średnice ma oś ?? jeśli koło 3mm to można wyciągnąć z napędu cd-rom. W komputerowym jak spytasz to pewnie ci jakiś zepsty dadzą. Tylko, że one nie mają gwintu i trzeba założyć propsawer(piaste na śmigło z gumką) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 W nemo oryginalny napęd to szczotka. Jeśli nie przerabiałeś na napęd bez szczotkowy to chyba lepiej już wymienić silnik. Nie wiem czy jest możliwość wymiany osi w szczotkach, ale w to nie zamierzam w wnikać. Nie znam rozmiaru silnika ale zapewne jest to 380-400 :] Dostępne np tu: http://modele.sklep.pl/index.php?cPath=27_54 Albo w innych sklepach modelarskich pod hasłem "silniki szczotkowe" :wink: Zastanów się nad przeróbką na 3f (opisane na forum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Nie znam rozmiaru silnika ale zapewne jest to 380-400 Dokładnie to 370. Ale moje zdanie rowniez wywalic szczotke i uzbroić nemo w bezszczotke. Lata o wiele lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmwwa Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 ... wywalic szczotke i uzbroić nemo w bezszczotke. Lata o wiele lepiej. Tak. Ale jeśli z jakichś powodów zależałoby Ci na pozostaniu przy oryginale, na początek po prostu pokaż jakąś fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Koszt silnika w serwisie importera to 20zł. Znajomy jakiś czas temu wymieniał bo mu padły szczotki. A może nie wałsilnika tylko ten co jest w przekładni ducha wyzionał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.