olafd Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Cześć, w/w serwa dziwnie się zachowują. Jak używam ich z systemem 2,4 GHz Futaby to pracuja prawidłowo na 1 i 2 kanale, na pozostałych kanałach nie reagują na wychylenia drążków a jak dotknę dźwigni to szaleja. Inne serwa pracują prawidłowo na tym systemie. Nie wiem o co chodzi :shock: Jak to możliwe że pracują poprawnie tylko na 2 kanałach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 A jaki dokładnie masz odbiornik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafd Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 14 kanałowy - 6014 A co ciekawe w odbiorniku 7 kanałowym-617 wszystko jest OK. czyżby ten odbiornik 14 kanałowy był walnięty, ale inne serwa działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 To się zgadza,ja też to zaobserwowałem w tym odbiorniku ale z innym serwem. Na kilka typów serw jedno się znalazło inie chce działać na wszystkich kanałach. Działa na pierwszych 3 a potem za wtyczką od akumulatora już nie. Chyba a raczej na pewno chodzi o poziom sygnału sterującego i prawdopodobnie pomoże tu wzmacniacz sygnału.Trzeba tylko go jeszcze kupić i sprawdzić . Na forum Futaby jest taki temat w którym podane są inne serwa z takimi objawami. Inne odbiorniki nie mają tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafd Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Szkoda, bo mam aż 4 takie serwa w skrzydłach w jednym z modeli a chciałem nim polatać na Żarze Najwyżej 2 z nich zamienię a pozostałe 2 np lotki dam na 1 i 2 kanał. A twoje serwo to jakie? Dzięki za pomoc PS możesz dać link do tego tematu na forum Futaby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Futaba w tym modelu przekombinowała i najwyraźniej robi odbiorniki pod swoje serwa http://www.t14-forum.net/topic.php?id=1409&highlight=&page=1&s=4846e539d48bb86c46cd5c216e0acc80 http://www.t14-forum.net/topic.php?id=1409&highlight=&page=1&s=4846e539d48bb86c46cd5c216e0acc80 Nie znalazłem teraz tematu ze spisem takich serw ale ale było tam też jakieś cyfrowe Hicka U mnie nie chodzi MG 996R,dodatkowo jeszcze sprawdzałem na jak długich przedłużaczach będzie pracowało na kanałach 1,2,3 i połączyłem ich kilka tak że to było ponad 1,5m i nic się nie działo.Na 4 kanale i wyżej serwo nawet nie drgnie. Chwilowo wykorzystuję je tylko na 1 i 2 kanale. Jak w końcu kupie to Ci napiszę czy to pomogło http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8356 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafd Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.