Leda_g Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ominąłem to zabezpieczenie edytując dane o silniku. Zmieniłem jego Current Max z ok. 14,5A na 30A Tak się bawiąc to ja z każdego silnika dwa razy więcej wyciągnę niż jest w jego parametrach Co do doboru śmigła to polecam testować różne, robić pomiary prądu i obrotów aby nie przekroczyć dopuszczalnych wartości dla silnika. Ciągu i prędkości nie musisz mierzyć poda ci go program. A z prądu i mocy oraz ciągu wyliczysz sprawność silnika. Możesz testować też ze śmigłami o większym skoku i ew. je skracać (wyważać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Dziękuję za odpowiedzi Bardzo mi pomogliście Co innego teoria Drive Calculatora , a praktyka - sprawdzę jak to będzie. Program się jednak przydaje do kilku rzeczy... Wezmę tego APC 7x5. "Się zobaczy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.