robintom Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Mam MC19 i zamontowałem moduł z syntezą. Jako że nie mam zamiaru zaglądać do środka modułu, mam takie pytanie. W module są dwa otwry z przełącznikami obrotowymi do zmiany kanałów. I teraz jest pytanie czy to jest przełącznik czy potencjometr? Czy trzeba bardzo pilnować by strzałka dokładnie wskazywała numer kanału? Czy jakiekolwiek odchylenia nie będą powodowały odchyleń w częstotliwości i siania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ja bym nie radził kombinować z potencjometrami. Nie lepiej wywiercić wiertłem dwie dziury od spodu nadajnika na śrubokręt (chyba nawet tak było w oryginalnych Graupnerach MC19 z synteza) i mieć pewność ze latasz na danym kanale a nie ze siejesz po kanałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie o to mi chodziło. Żadnych dziur robić nie będę. Dostęp do zmian kanału mam bezproblemowy. Chodzi o sposób działania przełączników kanałów które są obrotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie mam takiego sprzętu ale przestawiałem to w module MPX-a. Tam nie ma ustawień pośrednich ,to przełączniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie mam takiego sprzętu ale przestawiałem to w module MPX-a.Tam nie ma ustawień pośrednich ,to przełączniki. Dokładne tak samo jest w MC19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Dzięki, o taką informację mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.