robintom Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Mam MC19 i zamontowałem moduł z syntezą. Jako że nie mam zamiaru zaglądać do środka modułu, mam takie pytanie. W module są dwa otwry z przełącznikami obrotowymi do zmiany kanałów. I teraz jest pytanie czy to jest przełącznik czy potencjometr? Czy trzeba bardzo pilnować by strzałka dokładnie wskazywała numer kanału? Czy jakiekolwiek odchylenia nie będą powodowały odchyleń w częstotliwości i siania?
kamil_rc Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ja bym nie radził kombinować z potencjometrami. Nie lepiej wywiercić wiertłem dwie dziury od spodu nadajnika na śrubokręt (chyba nawet tak było w oryginalnych Graupnerach MC19 z synteza) i mieć pewność ze latasz na danym kanale a nie ze siejesz po kanałach.
robintom Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie o to mi chodziło. Żadnych dziur robić nie będę. Dostęp do zmian kanału mam bezproblemowy. Chodzi o sposób działania przełączników kanałów które są obrotowe.
olo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie mam takiego sprzętu ale przestawiałem to w module MPX-a. Tam nie ma ustawień pośrednich ,to przełączniki.
motyl Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie mam takiego sprzętu ale przestawiałem to w module MPX-a.Tam nie ma ustawień pośrednich ,to przełączniki. Dokładne tak samo jest w MC19
robintom Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Dzięki, o taką informację mi chodziło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.