specjalford Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam w jaki sposób mogę ładować dwa aku 12V 8,2AH złączone równolegle z instalacji samochodowej proszę o informacje na ten temat z góry dziękuje :crazy: :ban: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Akumulatorów żelowych nie powinno się ładować równolegle ze względu na znaczny rozrzut rezystancji wewnętrznych . Do ładowania są odpowiednie ładowarki ( choćby kity AVT ) ładujące małym prądem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specjalford Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 znalazłem coś takiegowww.cyfronika.com.pl/s/product_info.php?products_id=18760 wolał bym coś tańszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 znalazłem coś takiegowww.cyfronika.com.pl/s/product_info.php?products_id=18760 wolał bym coś tańszego Ostatnio kupiłem w Monster Electronics (jeżeli już piszemy o krakowskich sklepach) ładowarkę podobną do tej z linka: http://sklep.monster.pl/ProduktSzczegoly.aspx?TowarId=9908. Moja ma trochę inne parametry, ale nie ma jej w sklepie on-line. Cena dwa razy niższa niż w Cyfronice, ale ta z ME nie jest samochodowa więc pewnie nie o to Ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specjalford Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 no nie muszę mieć samochodową :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.