specjalford Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam w jaki sposób mogę ładować dwa aku 12V 8,2AH złączone równolegle z instalacji samochodowej proszę o informacje na ten temat z góry dziękuje :crazy: :ban:
utopia Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Akumulatorów żelowych nie powinno się ładować równolegle ze względu na znaczny rozrzut rezystancji wewnętrznych . Do ładowania są odpowiednie ładowarki ( choćby kity AVT ) ładujące małym prądem
specjalford Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2009 znalazłem coś takiegowww.cyfronika.com.pl/s/product_info.php?products_id=18760 wolał bym coś tańszego
Callab Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 znalazłem coś takiegowww.cyfronika.com.pl/s/product_info.php?products_id=18760 wolał bym coś tańszego Ostatnio kupiłem w Monster Electronics (jeżeli już piszemy o krakowskich sklepach) ładowarkę podobną do tej z linka: http://sklep.monster.pl/ProduktSzczegoly.aspx?TowarId=9908. Moja ma trochę inne parametry, ale nie ma jej w sklepie on-line. Cena dwa razy niższa niż w Cyfronice, ale ta z ME nie jest samochodowa więc pewnie nie o to Ci chodzi.
specjalford Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2009 no nie muszę mieć samochodową :oops:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.